Kastamonu’da arabuluculuk merkezi açıldı;

Kastamonu’da arabuluculuk merkezi açıldı

Kastamonu Arabuluculuk ve Alternatif Çözümler Derneği, Arabuluculuk Uzlaştırmacılık ve Tahkim Merkezi açılışı gerçekleştirildi....

Açılış programına; Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, BARO Başkanı Özgür Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, STK ve siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

ÖZER: “ARABULUCULUK OLARAK TÜRKİYE’DE GÜZEL BİR YERDEYİZ”

Arabuluculuk Daire Başkanı Çağdaş Özer açılış konuşmasında, şunları söyledi: “Arabuluculuk Türkiye de yeni bir kurum. Emeklemekten yavaş yavaş yürümeye geçtik. Avrupa’da uyuşmazlık sayısı olarak, arabuluculukla en fazla uyuşmazlığın çözüldüğü ülkeler arasında geliyoruz. Hatta geçen haftalarda ülkemize gelen, Avrupa Konseyi uzmanlarından bir profesör uzman; ‘Arabuluculukta biz sizi örnek alabiliriz’ demişti. ‘Türkiye’de bulunan arabulucular olarak, Avrupa’ya buy anlamda ışık tutabilirsiniz’ gibi gerçekten bizi onore eden cümleler kullanmıştı. Arabuluculuk olarak Türkiye’de güzel bir yerdeyiz. Yeni bir kurum, bundan sonra arabuluculukta ikinci bir sıçrama kurumsallaşmayla olacak. Genel Müdürümüz Hakan Öztatar’ın ve hepimizin düşüncesi arabuluculukta kurumsallaşma. Bizim için en büyük önceliğimiz arabuluculuk merkezi. Vatandaşlarımız, işçiler, işverenler, ya da tüketiciler, uyuşmazlıklarının çözümü için karşılarında böyle kurumsal yerler gördüklerinde, müthiş bir güven duygusu içinde, ‘Ben bu mekânın içine girdiğimde uyuşmazlığın en iyi en adil en hakkaniyetli ve menfaate uygun şekilde çözerim’ duygusu ile bu tür merkezlere girecekler. İnsanlarda yaratacağı güven kurumsallaşma arabuluculuğun sıçrama tahtası. Umarım hayırlı olur bol anlaşmalı günler diliyorum ABA Arabuluculuk Merkezi yöneticilerine.”

VİDİNLİOĞLU: “ADALETİN BİR AN ÖNCE YERİNE GELMESİ İÇİN BU MERKEZLER ÖNEMLİ”

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise “Arabuluculuk uzağında olduğumuz bir konuydu hele ki benim tamamen uzağında olduğum bir konuydu. Ama ismine bakınca da çok şey anlaşılıyor. Herkesin çok sıkıntılı olduğu süreç geçiyor adliyelerde. Çünkü davalar o kadar çok ki uzuyor da uzuyor. Hani derler ya geciken adalet, adalet değildir diye. Onun için yerleşmiş bir anlayış çok önemli, arabuluculuk çok önemli. Bu konuda öncülük ettikleri için tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum inşallah adalete hizmet edilir. Adaletin bir an önce yerine gelmesi için ve hızlı olması için bu tarz arabuluculuk kurumlarımız çoğalırlar. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından binanın açılış gerçekleştirildi. Arabuluculuk merkezinin içi gezilerek program sona erdi.




Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum