Kastamonu’da oto pazarına ters etki!;

Kastamonu’da oto pazarına ters etki!

Türkiye gündeminde otomobil fiyatlarının düşeceği söylenirken, Kastamonu’da oto pazarı akılları karıştırdı. Ekonomistler, Fiyatların 2024’te daha çok düşeceğini vurguluyor. Ancak bu düşüş çağrısı Kastamonu’ya ters etki yaptı....

Sıfır araçlarda ardı ardına kampanyalar başlarken, Kastamonu ikinci el oto pazarında fiyat artışı devam ediyor.

TİCARET BAKANI AÇIKLAMIŞTI

Ekim ayında yaptığı açıklamada Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomobil piyasasıyla ilgili, "İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler var, aslında bu devam edecek. Birinci el sıfır araçlarda da yüzde 15, 20'ler arasında kampanyalarla indirimler yapılıyor." Diyerek, vatandaşa bir nebze de olsa umut olmuştu.

KASTAMONU’YA TERS ETKİ

Otomobil fiyatlarının düştüğünü ve düşeceğini vurgulanan bu dönemde, Kastamonu oto pazarı fiyatların daha da yükseleceğini söylüyor. Fiyat düşüşünün ters etki yaptığı Kastamonu oto pazarında, en düşük araç 200 bin TL’den başlarken, en yüksek fiyatlı araç ise, 500 bin TL civarında seyrediyor.

“FİYATLAR UCUZLAMADI, YILBAŞI ADETİ BAŞLIYOR”

Kastamonu oto pazarında otomobilini satışa çıkaran vatandaş, “Fiyatların ucuzladığını görmedik. Yazın 180 bin TL olan aracı şu anda 200 bin TL’den satışa çıkardık. İkinci el araç fiyatlarına, yılbaşı adeti olarak 10 – 20 bin TL daha zam gelmesini bekliyoruz.” Dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum