Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsünden mezundu...;

Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsünden mezundu...

1929 Çaycuma doğumlu, 1947-1948 eğitim öğretim yılı Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu öğretmen Saim Şen hayatın kaybetti....

Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu olan 94 yaşındaki öğretmen Saim Şen, hayatını kaybetti. Zonguldak nüfusuna kayıtlı öğretmen Şen, vefat haberiyle sevenlerini yasa boğdu. Eğitim camiasında da önemli bir isim olan Öğretmen Şen, bugün kılınacak cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığına defnedilecek.

"KÖY ENSTİTÜLERİNDEKİ TOPLUMCU VE AYDINLANMACI EĞİTİM FELSEFESİNİ BÜTÜN AYRINTILARIYLA ANLATIRDI"

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği'nden yapılan  açıklamada; "Saim öğretmenimiz; Köy Enstitüleriyle ilgili etkinlikler başta olmak üzere tüm eylem ve etkinliklere katılır, yerel ve ulusal gazeteleri okur, güncel konuları tartışır, Köy Enstitülerindeki toplumcu ve aydınlanmacı eğitim felsefesini bütün ayrıntılarıyla anlatırdı. Bize değerli hatıralar bırakan Saim Şen öğretmenimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Ailesine, tüm sevenlerine ve eğitim camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Toprağı incitmesin, ışıklar içinde uyusun. Cenazesi bugün saat 14.30'da Çaycuma Yeni Mahalle Koruduzu Caddesi'ndeki evininin önünde okunacak Kur'andan sonra Çaycuma Merkez Yeni Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığına defnedilecektir" denildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum