Belediyede Hasan Baltacı beklentisi!;

Belediyede Hasan Baltacı beklentisi!

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde siyasi partiler, hazırlıklarını sürdürürken; Cumhuriyet Halk Partisi’nde de dikkat çeken kulisler var… Geçtiğimiz günlerde CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin’in paylaşımı da dikkat çekerken; CHP kulislerinde ‘Hasan Baltacı’ dışında bir isim gündeme gelmiyor....

Kısa süre önce parti içi muhalefetle yönetimin değişmesinde büyük rol oynayan Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın Kastamonu Belediyesi Başkanlığına aday adayı olabileceği konuşuluyor.

OYUNU KATLAMIŞTI

2018 Genel Seçimlerinde büyük bir çıkış yaparak 38 bin 793 oy alan ve CHP’den Kastamonu Milletvekili seçilen Hasan Baltacı, 2023 Genel Seçimlerinde oyunu 56 bin 570’e çıkarmış ve bir kez daha TBMM’ye gitmişti.

Son iki seçimde partisiyle birlikte büyük bir çıkış yakalayan ve kamuoyunda birçok kesim tarafından Belediye Başkanı Adayı olması istenen Hasan Baltacı’nın adaylığı da; parti içinde konuşulsa da; henüz genel merkezle bu konuda istişare edilmedi.

Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde ne tür gelişmeler olacağı bilinmezken; Kastamonu’da mevcut durum göz önüne alındığında Baltacı’nın aday olması durumunda; seçimlerde de dengeler değişebilir…

Kastamonu'da AK Parti ve MHP'nin ayrı adaylarla; İYİ Parti'nin ise güçlü bir adayla seçime girmesi, CHP'nin de Hasan Baltacı'yla seçime girmesi durumunda; belki de son yılların en ucu açık seçimlerinden biri yaşanacak. 

ERBİLGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin’in paylaşımı da kafalarda soru işareti bıraktı. Halkın ‘Hasan Baltacı’ beklentisi herkes tarafından bilirken; Erbilgin de yaptığı paylaşımda;

‘’Yuvamız Kastamonu, Milletimizin gönlünde olana talibiz. Kastamonu’muzu yüreğimizde hissediyoruz. Biz hazırız. Kastamonu kimi görmek istiyorsa adayımızdır’’ paylaşımını yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLUR VE KAZANAMAZSA MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞER Mİ?

En çok merak edilen konulardan birisi de; Hasan Baltacı’nın aday olması ve seçimi kazanamaması durumunda akıbetinin ne olacağı?

Mahalli İdareler Seçimi Yasası’na göre milletvekillerinin, belediye başkanlığı adaylığı için vekillikten istifa etmesi gerekmiyor.

Milletvekili olan adayın belediye başkanı seçilmesi halinde ise 15 gün içinde yeni seçildiği görevi tercih etmesi gerekiyor. Belediye başkanlığını tercih etmezse milletvekilliğine devam edebiliyor.

Baltacı, seçime girmesi ve kazanamaması durumunda; yine TBMM’de milletvekili olarak görevine devam edecek.

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum