‘Çılgın İnebolulular’a sekizinci ödül;

‘Çılgın İnebolulular’a sekizinci ödül

......

Bursa’da düzenlenen 10. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Film Festivali ödül töreninde “Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular” belgeseli ödül aldı.


Bursa’da bu yıl 10’ncusu düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Film Festivali ödül gecesiyle son buldu. Her yıl 7 şehrin 7 şahsiyetini tema edinen festivalde, bu yıl “Kurtuluşun Kadınları” başlığı altında dünyaya mal olmuş Milli Mücadelenin Kahraman Türk Kadınları konu edindi. Jüri kararı ile festivalde senaryo ve film ödülleri sahiplerini buldu. Katılım sağlayan kısa filmler arasından finale kalan en iyi 7 kısa film gösterimlere alındı ve halk gösterimlerinin ardından, kısa film kategorisinde en iyi 4 film ödüllendirildi. İnebolu nüfusuna kayıtlı yönetmen Yılmaz Kıvanç, festivalde Heyamola adlı belgeseliyle en iyi 4 filmden biri olarak Mansiyon ödülüne layık görüldü.

Belgeselin yönetmeni Yılmaz Kıvanç, “Bu kez Bursa’dan bir ödülle döndük. Çok mutluyum. Cumhuriyetin 100. Yılında, milli mücadelenin şehri İnebolu halkını anlattığımız belgeselimizle ödüller almak ayrı bir gurur oldu. Şimdi bu ödüllere bir yenisini daha ekledik. Eserimizi kalıcı hale dönüştürürken bir taraftan da İnebolu’yu herkese anlatmış olduk. Tüm destekçilere ve Milli Mücadele Şehri İnebolu Halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 



Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum