Devlet sadece Togg alacak;

Devlet sadece Togg alacak

......

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda artık sadece Togg T10X’in alınacağını açıkladı.

Yaşanan ekonomik sorunların azaltılması adına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir adım attıklarını ve kamuda tasarruf genelgesini güncellediklerini duyurdu.

Bakan Şimşek, “Yeni araç alımında sadece Togg alınacak, eldeki araçlar da satılacak” açıklamasında bulundu.

YENİ MODEL COUPE TARZINI YANSITACAK

Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, C segmenti bir binek model üzerinde çalıştıklarını, yeni araç için 2024 yılı sonunda tasarımı tamamlanmayı, 2025 yılı başında ise modeli yollara çıkmayı hedeflediklerini açıkladı.

Gürcan Karakaş, rüzgar direnci nedeniyle binek araçlarda “coupe” tarzının benimsendiğini, yeni modelin de “sedan coupe” veya “cross coupe” hatlarını taşıyabileceğini söyledi. Çok kısa süre önce ikinci vardiyaya geçtiklerini ve denemelerin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Karakaş, bir vardiyada günde 170 adet araç ürettikleri bilgisini paylaşarak ikinci vardiya ile birlikte günde 280 adet üretilebileceğini açıkladı.

Yıl sonuna kadar Togg için yapılan toplam yatırım tutarının 1 milyar 800 milyon euro'luk büyüklüğe ulaşacağını söyleyen Karakaş, bunun 500 milyon euro'luk bölümünü ortakların sağladığını, geri kalan kısmının ise kredilerle karşılandığını kaydetti. 

Kaynak: Sanayi Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum