Emekli Tümamiral, Kastamonulularla buluştu;

Emekli Tümamiral, Kastamonulularla buluştu

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Başkanlığını yapan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı Park Dedeman Otel'de Kastamonu’da 'Denizlerin Önemi ve Mavi Vatan' konulu seminer verdi....

Seminerde Türk Denizciliğinin Tarihine yer veren Yaycı şunları söyledi; “Türkler yönleri renklerle anlatırlar. Denizleri de yönlerine göre adlandırırlar. Kuzey siyahtır, Batı aktır beyazdır, güney kırmızıdır kızıldır, doğu mavidir. Karası Kuzey kutbundaki Baltık denizidir. Bu ismi de bizim atalarımız koymuştur. Kızıldeniz güneydedir ve  bu adı yine Türkler koymuştur. Atatürk, ilk hedefimiz Akdeniz’dir diyor. Ak deniz yani batı denizi. Bu nedenle bizim tarihimiz denizcilik konusunda eskidir”.

Konuşmalarında Oğuz Kağan Destanına yer veren Yaycı, destanların göz ardı edilmemesini ifade ederek şu sözleri; “Oğuz Kağan Destanı sohbettir, öğütler vermektir. Oğuz Kağan diyor ki, ülkelerin sınırını çizerken denize ulaşın demiştir. Bu söze bakacak olursak tüm hakanların amacının denizlere ulaşmak olduğunu görebiliriz” kaydetti.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum