Kastamonu Üniversitesi ile TÜRKŞEKER arasında işbirliği protokolü;

Kastamonu Üniversitesi ile TÜRKŞEKER arasında işbirliği protokolü

......

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Teknoloji Transfer Ofisi ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) arasında akademik ve bilimsel işbirliğini geliştirmek amacıyla Ankara’da protokol imzalandı.

TÜRKŞEKER Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu ile TÜRKŞEKER Genel Müdürü Dr. Muhiddin Şahin ve TÜRKŞEKER daire başkanları katıldı.


Rektör Topal ile Genel Müdür Şahin tarafından imzalanan iş birliği protokolü, iki kurum arasında akademik danışmalık, ortak AR-GE projesi geliştirme, laboratuvar hizmetleri etkinliklerini kapsıyor.

TÜRKŞEKER ile imzalanan "Hastalık ve Zararlılara Dayanıklı Yerli ve Milli Şeker Pancarı Çeşitlerinin Islahı ve Tohum Üretimi" protokolü kapsamında moleküler markör taramaları ve genetik analizler gerçekleştirecek. Bu protokolle kurumların katma değeri yüksek olan ürünlerin üretim planlamalarının yapılması, bitkisel üretimde yerli ve milli üretim yapılabilmesine yönelik tohum ıslahı programlarının oluşturulması, yerli ve milli teknolojinin geliştirilmesine yönelik ortak AR-GE faaliyetlerin yürütülmesi amaçlanıyor. 

“İMZALANAN PROTOKOL BİLİM ADINA ÖNEMLİ BİR ADIMDIR.”

Rektör Topal, üniversite-sanayi iş birliğinin hem bilim hem de sanayi alanında önemli bir adım olduğunu ifade ederek bu iş birliği sonunda hem Kastamonu’ya hem de ülkemize ekonomik ve bilimsel olarak büyük bir katma değer sağlayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Topal, Kastamonu Üniversitesi olarak farklı sektörler ile de işbirlikleri yapmak istediklerinin altını çizdi. 



Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum