Vali Dallı’dan kurumlara sel uyarısı: ‘Halen bitirilmeyen işler var!’;

Vali Dallı’dan kurumlara sel uyarısı: ‘Halen bitirilmeyen işler var!’

......

İl Koordinasyon Kurulu (İKK) toplantısında açıklamada bulunan Vali Meftun Dallı, kurumlara birliktelik çağrısında bulunarak, kurumlar arasında ortak çalışmalar sergilenmesini istedi.  

İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Toplantısı, Vali Meftun Dallı başkanlığında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nda (KUZKA) gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde konuşan Vali Meftun Dallı, kurumlara birliktelik çağrısında bulunarak, ortak çalışmalar sergilemelerini istedi.

Kastamonu’da 11 Ağustos 2021 yılında yaşanan sel felaketine dikkat çeken Vali Dallı, “Cenabıhak bir daha böyle afetler yaşatmasın. Sel felaketleri sonrası yaraların büyük kısmı şükürler olsun ki sarıldı. Gittik yerinde gördük. Ama halen devam eden, başlanıp bitirilemeyen veya çözülemeyen bir takım sorunlar, devam eden köprüler var, yollar var. Şimdi bu bitirilemeyen, yarım kalan işlerin tamamlanması noktasında özellikle bu yatırımcı kurumlarımıza, özel idaremiz başta olmak üzere Devlet Su İşlerimiz, karayollarımız, diğer kurumlarımızın iş birliği yapması son derece önemli. Bu süreci bitirinceye kadar elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmamız, ‘burası benim işim değil, öbürü yapsın veya beni ilgilendirmez’ gibi bir tavır içerisinde zaten olmazsınız. Yine de özellikle bir kere daha bu vesileyle vurgulayarak sizlerden bu konuda birbirinize destek olmanızı, birbirinize anlayış göstermenizi rica etmek istedim” dedi.


İnebolu’da bir köprü sorununun olduğunu anlatan Vali Dallı, “İnebolu’da bir köprü sorunu var. Ziyarete gittiğimizde İnebolu’da gündem oldu. Daha sonra Karayolları Bölge Müdürümüze gittiğimizde bir problem olduğunu dili getirdik. Belli yani bir sorun var ya da bir problem olduğuna dair algı var. Eğer bu bir algıdan ibaretse işin tabii ki doğrusunu teknik elemanlarımız bilir. İlgili kurumlarımızın bu konuda zaten bir çalışması var. O zaman bunu oradaki insanlarımıza, arkadaşlarımıza izah edip, bu algıyı ortadan kaldırmamız lazım. Yok, gerçekten bir sorun varsa, oradaki insanlar haklıysa o zaman personelimizi falan yeniden daha detaylı çalıştırarak, neyse oradaki sorunu tespit edip bunu çözmemiz lazım. Yani bu sel gibi şeyler biliyorsunuz hatırla, gönülle falan filan olacak şeyler değil. Sel gelince herkese aynı davranıyor. Yani bir yanlış varsa mutlaka gereğini yapıyor. Dolayısıyla bizim de bu bakış açısıyla bundan sonraki Allah korusun olabilecek afetlerden tedbir alırken böyle bakarak yapmamız lazım. ‘Yani bir şey olmaz. Hele şöyle bir yapalım bakalım’ deme şeyimiz yok bu yaşananlardan sonra. Yani daha ne yaşamamız lazım? Tedbir alırken dikkatli olmak için varsa bunun gibi diğer konular bunlara ciddiyetle eğilelim. Gereken ne ise tedbirlerimizi elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak bunları bir an önce ortadan kaldıralım, çözelim. Bir daha böyle bir şeyle karşılaşırsak, ‘Niye bunu zamanında şöyle yapmamıştık?’ demeyelim yani. Bunu özellikle sizlerden rica ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum