TOKİ duyurdu! Kastamonu’da araba fiyatına daire;

TOKİ duyurdu! Kastamonu’da araba fiyatına daire

.......

2018 senesinden bu yana hızla artan konut fiyatları pek çok şehirde el yakar duruma geldi. TOKİ'den yeni bir kampanya duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, 43 şehirde düşük rakamlarla vatandaşa ev satılacak. İşte TOKİ tarafından paylaşılan rakamlar ve kampanyanın detayları.

2018 yılından bu yana hızla artan konut fiyatları, özellikle büyük şehirlerde ev sahibi olmayı zorlaştırırken, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yeni bir kampanya ile vatandaşlara destek olmayı hedefliyor. TOKİ tarafından yapılan açıklamada, 43 şehirde gerçekleştirilecek olan bu kampanya ile uygun fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı sunulacağı belirtildi.

KASTAMONU DA DAHİL 43 İLDE YAPILACAK DENDİ

Alıcılar, Afyonkarahisar, Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat illerinde satışa sunulan konutlara yüzde 25 peşinat 48 ay vadeyle sahip olabilecek.

Ayrıca, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Denizli, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon illerinde satışa sunulan iş yerleri ise yüzde 25 peşinat 48 ay vadeyle alınabilecek.

Müzayedeye çıkan ve muhammen bedeli 599.999.- TL'ye kadar olanlar için 50.000.-(Ellibin) TL, muhammen bedeli600.000 - 1.499.999.- TL'ye kadar olanlar için 100.000.-(Yüzbin) TL, muhammen bedeli1.500.000 - 4.999.999.- TL'ye kadar olanlar için 200.000.-(İkiyüzbin) TL, muhammen bedeli5.000.000.- TL ve üstünde olanlar için 400.000.-(Dörtyüzbin) TL katılım teminatı ödenmesi gerekiyor. Müzayede sonucunda ev ya da iş yeri alınamazsa teminatlar iade ediliyor.

AYRINTILAR AÇIKLANDI

Her takvim yılının 1 Ocak - 30 Haziran tarihleri arası birinci altı aylık dönem, 1 Temmuz - 31 Aralık tarihleri arası ikinci altı aylık dönemi olacak. İlk taksitin başladığı ay hangi altı aylık dönemde ise aylık taksitler, o dönemin sonuna kadar sabit kalacak.

Buna göre, bütün projelerde aylık taksitler vade süresince sözleşme imzalanma tarihine bakılmaksızın her yılın Ocak ve Temmuz ayları öncesinde yapılmış olan ödemelerin borç bakiyesinden düşülmesi ile bir önceki altı aylık döneme ait belirtilen artış oranı Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda yılda iki kez artırılarak bulunur ve alıcı tarafından ödenecek.

Yeniden belirlenen aylık taksit ve borç bakiyesi İdare tarafından alıcıya bildirilecek. İlk ve son taksitin başladığı ayın altı aylık dönemin başlangıcına veya bitimine yakın olması, uygulanacak altı aylık artış oranını değiştirmeyecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum