‘Bölgeyi sağlık kompleksi haline getireceğiz’;

‘Bölgeyi sağlık kompleksi haline getireceğiz’

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve il yöneticileri, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül’ü makamında ziyaret etti...

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve il yöneticileri, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında yaklaşık 2 yıldır tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs pandemi süreci ve sağlık alanında yapılan çalışmalar görüşüldü.

ÜNLÜ: “DOKTOR EKSİĞİMİZİ TAMAMLADIK”

Pandemi döneminde sağlık alanında yaşanan zorluklar ve yapılan çalışmaları aktaran İl Başkanı Ünlü; “Salgın nedeniyle yaklaşık 2 yıldır zorlu bir dönem geçirdik. Bu zor dönem içerisinde gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı başta başhekimimiz olmak üzere sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinin yönetilmesinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizde sağlık ordumuzla beraber çok güçlü bir şekilde süreç yönetildi. Aşılamaların da hızlı bir şekilde tamamlanmasıyla beraber inşallah vaka sayılarındaki düşüş sağlanacaktır. Vatandaşlarımıza aşılarını yaptırmalarını bir kez daha tavsiye ediyoruz. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ettikleri için de halkımıza teşekkür ediyoruz. Daha hassas davranarak bu süreci en az vaka sayısı ve en az ölüm oranı ile tamamlarız. Sağlık alt yapısı konusunda ekip, ekipman konusunda ve diğer konularda herhangi bir eksiğimiz olmadı. Sağlık ordumuzun gayretli çalışması ile en iyi şekilde süreci tamamlayacağız. Sağlık çalışanlarımız, bu süreçte kovid hastalarının tedavilerine devam ederken diğer taraftan normal hastalarının da tedavileri için mücadele ettiler. Kovid hastalığının hastanelere vermiş olduğu iş yükü arttı. Alınan kararlar gereği; sağlık çalışanlarımızın 1 buçuk yıldır tayinlerinde aksamalar vardı, tayin alamıyorlardı. Temmuz ayı itibari ile de bekleyen tayinlerin çoğu gerçekleşti. TUS imtihanına girenlerin de istifa etmeleriyle beraber, zaman zaman ilimizdeki doktor sayısında azalmalar yaşadık. Ama Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız kadrolarımızla eksiklerimizi tamamladık ve tamamlamaya devam ediyoruz. Halkımıza eksiksiz bir sağlık hizmeti sağlayacağız. Önümüzdeki süreçte Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yanında bulunan önceki dönem yapılmış olan binaların bakım, onarım ve tadilatı da yapılarak bölgeyi sağlık kompleksi haline dönüştüreceğiz” dedi.

ERGÜL; “PANDEMİ MUHTEMELEN 2022 ORTALARINA KADAR DEVAM EDECEK”

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başhekim Zafer Ergül ise; “Pandemi döneminde sağlık çalışanlarını çok fazla desteklediler elinden yardımı yaptılar. Her zaman yanımızda olup çok iyi anladılar. Kastamonu halkı ve hastanemiz arasında iletişim sağladılar. Aşı kovid-19 için en önemli silahımız, ihmal etmememiz lazım. Yapılan aşıların da tamamlanması çok önemli. Hastanemizin kapasitesi belli, yoğun bir dönem geçirdik. Aşı sayesinde hep beraber bu dönemleri aştık. Hastaneye yatış sayısı fazla olsa bile, aşı yatış süresini ve yoğun bakımın yükünü azalttı. Pandemi bitmedi, muhtemelen 2022 ortalarına kadar da devam edecek. Onun için kurallara dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum