Kastamonu Üniversitesi'nde KHALID heyecanı;

Kastamonu Üniversitesi'nde KHALID heyecanı

Kastamonu Üniversitesi’nde Endonezya Öğrenci Topluluğu ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından Bartın, Karabük ve Kastamonu’da eğitim gören toplam 81 Endonezyalı öğrencinin katılımı ile Kastamonu Harika Olimpiyat Etkinliği, (KHALID) düzenlendi....

KHALID, 2023 yılının ocak ayında ise sadece Kastamonu’da bulunan Endonezyalı öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilirken yarışmaya, futbol, ​​voleybol, bayrak yarışı, satranç, masa tenisi ve bowling branşlarından toplam 50 kişi katılmıştı.


“KASTAMONU DIŞINDAN ÖĞRENCİLERİN KATILDIĞI İLK ETKİNLİĞİMİZ”

Kastamonu Üniversitesi Endonezyalı öğrenci temsilcileri Depri Ardi Saputra, Muhammad Asrul Anshori ve Shofiyyah Aini Jannah yaptıkları açılış konuşmalarında, Kastamonu Harika Olimpiyat Etkinliğinin Kastamonu dışından öğrencilerin katıldığı ilk etkinlik olduğunu vurgularlarken Karabük ve Bartın'dan da Endonezyalı öğrencilerin katıldığı yarışmaya toplam 81 sporcu iştirak ettiğini önümüzdeki yıl katılımcı sayısını daha da artırarak bu spor turnuvasını sürdürebileceklerini söyledi.

Kastamonu Üniversitesi Endonezya öğrenci temsilcisi Muhammed Asrul Anshori ayrıca, "KHALID, Allah'ın izniyle sürekli devam edecek birçok büyük etkinliğin temelini atmıştır" şeklinde konuştu.

Öğrenciler adına son olarak söz alan; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler fakültesinde öğrenim gören Türkiye Endonezyalı Öğrenci Temsilcisi Syafiq Rizqullah, bu etkinliğin hayata geçirilmesinde yardım ve destek sağlayan Kastamonu Üniversitesi ailesine teşekkür etti.


“KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ OLARAK TÜM YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ”

Kastamonu Üniversitesini temsilen söz alan Uluslararası Öğrenci Topluluğu Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Senem Yetgin, Kastamonu Üniversitesi olarak tüm yabancı uyruklu öğrencilerin yanında olduklarını belirterek; “Özellikle Cumhuriyetimizin 100.yılında ve sonrasında; ülke gözetmeksizin spora ve sporcuya destek olmak için her ne gerekiyorsa Kastamonu Üniversitesi olarak her zaman hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi.

KHALİD- Kastamonu Harika Olimpiyat Etkinliğinin gelenekselleşmesi ümidini paylaştığını belirten Yetgin, temsilci öğrenciler ile tüm sporculara teşekkür ve başarılar dileyerek sözlerini tamamladı. Endonezya geleneksel dans gösterisi eşliğinde devam eden olimpiyatta müsabakalar Kastamonu Üniversitesi voleybol takımının galibiyetiyle başladı. 2 gün süren spor turnuvalarında Basketbol, voleybol, bowling ve futbol müsabakaları düzenlendi.


“ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜNİVERSİTE YAŞAMINDA KEYİFLİ ANILAR BİRİKTİRMELERİNE VE BAŞARILARINA DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal; "Böyle bir etkinliğin üniversitemiz ev sahipliğinde yapılmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Ayrıca, bu olimpiyat etkinliğinin sadece sporun yaygınlaştırılması ve uluslararası ilişkilerin güçlenmesi açısından değil, aynı zamanda kültürel paylaşımların ve karşılıklı anlayışın artırılmasına da katkı sağlıyor" dedi. Rektör Topal, öğrencilerin farklı kültürlerden gelen sporcularla bir araya gelerek yeni dostluklar kurmalarının ve deneyimler kazanmalarının önemine dikkat çekti. Kastamonu Üniversitesi olarak, sporun birleştirici gücünün farkındalığıyla, uluslararası öğrencilerin üniversite yaşamında keyifli anılar biriktirmelerine ve başarılarına destek olmayı sürdüreceklerini belirten Topal, olimpiyat etkinliğinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını diledi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum