Validen talimat: ‘Taş ocağına başka bir yer bulun’;

Validen talimat: ‘Taş ocağına başka bir yer bulun’

......

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, İnebolu ziyareti öncesi İl Özel İdaresi tarafından Çiçekyazı ve Ersizler köyleri arasında kurulması istenen kalker ocağı ve kırma eleme tesisi proje sahasında incelemede bulundu.

İnceleme sırasında köy muhtarları, il genel meclis üyeleri, İnebolu Çevre Platformu temsilcileri de hazır bulundu. Özel İdare görevlisinden projeyle ilgili bilgi alan Vali Dallı’ya muhtarlar projeye itirazlarını ve endişelerini iletti. İnebolu Çevre Platformu temsilcisi Hasan İlyasoğlu da itiraz dilekçesini sundu.

Şikayet ve itirazları dinleyen Vali Dallı, taş ocağı için alternatif başka bir yer aranması talimatını verdi.

ORMAN’DAN PROJEYE KARŞI GÖRÜŞ

İnebolu Çevre Platformu Ahmet Çeçen, Çiçekyazı ve Ersizler köyleri arasındaki taş ocağı projesi için güzel bir haber aldığını söyledi. Proje için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan olumsuz görüş çıktığını belirten Çeçen, “Orman bakanlığı burası kaliteli ormanlık alanı olduğunu belirterek kesinlikle burada maden arama, taş ocağı gibi tesisler yapılmasına müsaade edilmemesi için görüş olarak bildirmiş, bu iş burası için kapanmıştır denildi Gene de takibe devam. İnşallah sonuç istediğimiz gibi olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kadir Yıldırım / Yeni İnebolu Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum