Kültür Bakanlığı 450 personel alımını başlattı!;

Kültür Bakanlığı 450 personel alımını başlattı!

....

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 450 sözleşmeli çalışan alımı gerçekleştireceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı duyurusunu yayımlayarak başvuru tarihlerini belirledi. İlgili duyuruya göre, başvurular 2 Ekim-16 Ekim tarihleri arasında kabul edilecektir. Başvuru prosedürleri aşağıda açıklanmıştır.

BAŞVURU YÖNTEMİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, başvuru sürecine dair aşağıdaki bilgilere yer verildi: "Başvurular, ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün boyunca (son başvuru saati 23:59'a kadar) elektronik ortamda kabul edilecektir. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya Kültür ve Turizm Bakanlığı Kariyer Kapısı/Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir."

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru için adayların aşağıdaki şartları karşılaması gerekmektedir:

Başvuru tarihine kadar 18 yaşını tamamlamış olmak,

Kamu haklarından yoksun bulunmamak,

Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasıtlı olarak işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha uzun bir süreyle hapis cezasına çarptırılmamış olmak veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir akıl hastalığına sahip olmamak,

5649 sayılı Kanun'a göre yapılacak arşiv araştırması sonucunda olumlu bir rapor almak.

Başvuru yapmak isteyen adayların yukarıdaki şartları karşıladığından emin olmaları ve başvuru süresini takip etmeleri önemlidir. (Saraymedya)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum