İlk kez ev alacaklara müjde!;

İlk kez ev alacaklara müjde!

......

İlk kez ev alacaklara müjdeli haber geldi. 1.20 faizli konut kredisi sayesinde hayalindeki evi almak isteyenlerin düşük faizli konut kredisi, faiz oranları, faiz şartları aramaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın "Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk." açıklaması ev sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırdı.

Konut kredisi kampanyaları gündemdeki yerini koruyor. Kamu bankaları uygun fiyatlı üretilecek konutlar için düşük faizli destek sağlayacak. 1.20 düşük faizli konut kredisiyle ilgili çalışmaların bitmesi beklenirken Meclis'te bu konunun Ekim ayında yer alacağı ön görüldü.

 

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenilen 1.20 düşük faizli konut kredisiyle ilgili çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

 

İLK KEZ EV ALACAKLARA 1.20 DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Çalışmaların tamamlanmasının ardından ilk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi düzenlemesi sağlanacak. Konut kredisi düzenlemesi Ekim ayında Meclis'te yer alacak.

 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk evini alacakları destekleyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konularının gündeme geldiğini de vurguladı.

 

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

İlk evini alacaklarla ilgili etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk

 

"İLK KONUT EDİNİMİNİ DESTEKLEYİCİ HAREKET EDECEĞİZ"

DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz...

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum