Kastamonu Şeker Fabrikası’na taşınan pancar, TBMM gündeminde;

Kastamonu Şeker Fabrikası’na taşınan pancar, TBMM gündeminde

......

 Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Murat Çan, TBMM’de yaptığı konuşmada; Samsun ovasında üretilen pancarın Kastamonu Şeker Fabrikası’nda işlenmesi sebebiyle çiftçilerin ekonomik olarak zorluk çektiğini desteklerin yetmediğini belirtti.

 

Pancar üretiminin TÜRK-ŞEKER’in koordinasyonun da yürütüldüğünü kaydeden Milletvekili Murat Çan, ‘’Çiftçimiz sözleşmeli ekim yapıyor, ürettiği pancar TÜRKŞEKER’in fabrikalarında işleniyor. Mesela Samsun Çarşamba Ovası’nda üretilen pancar, Kastamonu Şeker Fabrikasına teslim edilecek ve orada işlenecek. TÜRKŞEKER üreticiye “Ton başına 700 lira nakliye desteği veririm.” diyor ama Türkiye'de hiçbir nakliyeci Samsun’dan Kastamonu'ya bu fiyata pancar taşımıyor, en az isteyen ton başına 800 lira istiyor maalesef. Geçen yılki nakliye desteği 500 liraydı, o tarihte mazotun litresi 23 lira, bugün 40 lira sayenizde’’ dedi.

‘’PANCAR ÜRETİCİSİNE ZARAR ET DİYORLAR’’

‘’Mazot neredeyse 2’ye katlandı ama nakliye desteği bu artışın çok çok gerisinde. Resmen pancar üreticisine “Zarar et.” deniliyor. İnşallah seneye bu üretici pancar ekmeye devam eder ama zarar edeceğini bile bile bu işe girer mi bilmiyorum. Sonra limanlara ithal şeker dolu gemiler gelecek, yine milletimizin parası, kaynakları başkalarına gidecek; bizim de tarlalarımız Bafra Ovası gibi, Çarşamba Ovası gibi millî servetlerimiz bomboş kalacak. Mecliste konuşacaksak bunları konuşmalıyız. Milletimizin dertlerini konuşalım, bunları nasıl çözeceğiz?.’’

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum