Kastamonu'da sonuçlanamayan bir ihale!;

Kastamonu'da sonuçlanamayan bir ihale!

....

TOBB Okul Projesi kapsamında 3 Şubat 2022 yılında protokolü yapılan, 5 Kasım 2022 yılında yıkılan İsmetpaşa Ortaokulu, yeniden ihaleye çıkacağı günü bekliyor. Aynı protokol ile imzalanan Tosya ve Taşköprü’de ise okul inşaatları tamamlanmak üzere…

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin finansmanlığında başlatılan TOBB Okul Projesi kapsamında İnebolu İlçesinde yeni yapılacak okulun ihalesi 21 Ağustos 2023 tarihinde ihaleden 1 gün önce iptal edildi. O tarihten bu yana yeni okul projesi yeniden ihaleye çıkacağı günü bekliyor.

5 Kasım 2022 tarihinde yıkılan İsmetpaşa İlkokulu olarak bilinen şuanda İnebolu İmam Hatip Ortaokulunun yenisinin yapılması için Kastamonu İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım Ve İnşaat Müdürlüğü tarafından 22 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak olan ihale, 21 Ağustos 2023 tarihinde ihaleden 1 gün önce iptal edildi.

EKAP’ta yayınlanan ihale iptal ilanında, iptal nedeni olacak “Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın 26/07/2023 tarih ve 80462636 sayılı yazısına istinaden iptal edilmiştir.” ifadesi yer aldı.İptal nedeni ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, okul yapımı için yeniden ihaleye çıkılmadı. Yıkımı yapılan okulun alanını vatandaşlar otopark olarak kullanmaya başladı.

Aynı protokol ile imzalanan Tosya ve Taşköprü’de okulların inşaatı bitmek üzere. Son rütuşları yapılan okul inşaatları yakında ilçe öğrencilerine hizmet vermeye başlayacak.

İhalenin iptal edildiği tarihten bu yana ne idarecilerden ne kurumlardan bir açıklama yapılarak vatandaşlar bilgilendirmedi. İnebolu’daki veliler ve öğrenciler yeni okulun son durumu ve ne zaman ihaleye çıkacağı ile ilgili yetkililerden bir açıklama bekliyor.

Tosya ve Taşköprü’de projeler sorunsuz ilerlerken İnebolu’da neden yatırımların önü açılmıyor. TOBB tarafından ödeneği gönderilecek olan yeni okul inşaatı yeniden ihaleye çıkmak için neyi bekliyor? (Barış İlyasoğlu /İnebolu Psotası)

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum