9 ayda 76 olaya müdahale ettiler;

9 ayda 76 olaya müdahale ettiler

......

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, ‘İtfaiyecilik Haftası’ dolayısıyla İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, personel ile bir araya geldi. Yurt, gece-gündüz demeden fedakârca çalışan itfaiye ekiplerinin özel haftasını kutladı.


Son dönemde daha da güçlendirilen ve son teknolojik imkanlarla donatılan Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangın ve diğer olaylara daha etkili ve güvenli bir şekilde müdahale ediyor.

İtfaiye Müdürü Mahir Sorkun’ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, fedakârca emek veren tüm personelin özel haftasını kutladı.

Yurt, ayrıca 3 gün önce trafik kazası vakasına giderken kaza yapan itfaiye personeli ile Kızılkese Köyü’nde meydana gelen yangında söndürme çalışması yaparken yaralanan itfaiye personellerini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.


56 PERSONEL, 3 VARDİYA HALİNDE GÖREV YAPIYOR

İtfaiye erlerinin İtfaiyecilik Haftası’nı tebrik eden Mehmet Yurt: “Her zaman fedakârca yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Olmasını hiçbir zaman istemediğimiz, olduğunda da en zararsız şekilde atlatmak istediğimiz yangın, doğal afet ve trafik kazası gibi birçok olumsuz zamanlarda itfaiye erlerimiz yardımımıza koşuyor. Canları pahasına görevlerinin verdiği sorumlulukları yerine getirmeye çalışan tüm itfaiye personelimizin İtfaiye Haftasını kutluyor, görev başında hayatlarını kaybeden itfaiye şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Yangın ve doğal afetlerin yanı sıra, tehlikeye düşmüş tüm canlıların canlarını korumak ve kurtarmak için görevini başarıyla sürdüren Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 56 personel ile 3 vardiya halinde 2023 yılının ilk 9 ayında yangın, kurtarma, sıkışmalı trafik kazası ve su baskını olmak üzere toplam 76 olaya müdahale etti.

Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına sağladığı katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilmişti. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum