Siyez, ata toprağına ekildi;

Siyez, ata toprağına ekildi

Siyez Buğdayı Seleksiyon Islahı Projesi kapsamında tescil edilen "Mergüze ve Atasiyez" buğdayı çeşitleri, İhsangazi ilçesinde üç farklı bölgeye ekimi gerçekleştirildi...

Siyez Buğdayı Seleksiyon Islahı Projesi  kapsamında tescil edilen "Mergüze ve Atasiyez" buğdayı çeşitleri, İhsangazi ilçesinde üç farklı bölgeye ekimi gerçekleştirildi. 

2016 yılından bu yana Kastamonu ile Seydiler, Devrekani ve İhsangazi ilçelerinden alınan siyez buğdayı örnekleri Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından incelendi. Siyez buğdaylarının karışım popülasyonu 14 Nisan 2021 tarihinde tescil ettirilen "Mergüze ve Atasiyez" çeşitleri, İhsangazi İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince üç farklı demonstrasyon parseline ekildi. Ekim sırasında açıklama yapan İlçe Tarım ve Ormam Müdürü Engin Bıyıklı, kurmuş oldukları demonstrasyon parselleriyle hem tescil edilen Mergüze ve Atasiyez çeşitlerinin bölgeye uyumunu gözlemleyeceklerini hem de Kastamonu siyez buğdayı popülasyonunu çoğaltarak koruma altına alınacaklarını söyledi.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum