'IMEI kayıt bilgisi bulunmamaktadır' hatası nedir? nasıl çözülür?;

'IMEI kayıt bilgisi bulunmamaktadır' hatası nedir? nasıl çözülür?

......

Resmi Gazete’de yayınlanan kararda yurt dışından yolcu ile beraberinde getirilen telefonlarda IMEİ kayıt ücretinin 20 bin liraya çıkarılacağı duyurulmuştu. 6 bin 91 liradan kayıtlarını yaptırmak isteyen kişiler sınır kapılarında ve ödemelerde yoğunluk yaşadı. Kullanıcıların bir bölümü ücretlerini ödemelerine rağmen “IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır” hatası aldıklarını ifade etti. Peki, IMEI cep telefonu eşleştirme nasıl yapılır?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Temmuz 2023 için IMEI kayıt ücreti için artış oranı belirlendi. 7 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. Bu tutar 2023 sonuna kadar geçerli olacak.

SINIR KAPILARINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Türkiye dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gerekenler 7 Temmuz saat 24.00'ten itibaren daha yüksek kayıt ücreti bedeli ödememek için Dilucu Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Aynı şekilde diğer sınır kapılarında da benzer manzaralar yaşandı.

IMEI KAYIT BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR HATASI NEDİR?

Sınır kapılarında ve ödemelerde yaşanan yoğunluğun ardından bazı kullanıcılar 6 bin 91 liralık kayıt ücretlerini yatırmalarına rağmen cep telefonlarında sinyal verilerinin kaybolduğunu ve IMEI cep telefonu eşleştirme yapmak istediklerinde “IMEI kayıt bilgisi bulunmamaktadır” hatası aldıklarını belirttiler. 20 bin lira ödemek istemeyen cep telefonu sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesi için sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu. Bazı kullanıcılar ise BTK’yı aradıktan sonra sorunlarının çözüldüğünü ifade ettiler. Ücretlerini yatırmalarına rağmen sinyalleri kesilen kullanıcılar “120” numarasını arayarak BTK Tüketici İşlem Merkezi’nden destek alabilirler.

IMEI CEP TELEFONU EŞLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

BTK’nın e-devlet içerisinde yer alan hizmetleri kullanılarak IMEI cep telefonu eşleştirme işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Kayıt ücretlerini ödeyen kişiler “https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-cep-eslestirme” adresinden eşleştirme yapmak istediklerinde “IMEI kayıt bilgisi bulunmamaktadır” hatası alıyorsa ALO 120’den BTK desteği alabilirler.

IMEI CEP TELEFONU EŞLEŞTİRME İÇİN TIKLAYINIZ…

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum