Emeklilere müjde! Çifte zam;

Emeklilere müjde! Çifte zam

.......

Milyonlarca emekli vatandaşa yeni bir müjde daha geldi. Düşük maaş alan emeklilere resmen çifte zam! Enflasyon farkının yanında oransal zam da gelecek… Cumhurbaşkanlığı tarafından milyonlarca emekliyi bayram ettiren o açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren yeni bir açıklama geldi. Emekli vatandaşların yanında olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Yılmaz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yılmaz’ın emekliler hakkında yaptığı açıklamalar…

Yılbaşından itibaren memur maaşlarında enflasyon oranına göre artışların yaşanacağını dile getiren Yılmaz, bu artışın memur emeklilerine de yapılacağını söyledi. Yılmaz, "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak” dedi.

Kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin soru üzerine Yılmaz, "Şu anda bir çalışmamız yok. Sendikalarla oturup uzlaşmadan, anlaşmadan bir anlayış birliği oluşturmadan bu konularda hiçbir zaman bir adım atmadık, atmayacağız" Diye konuştu.

Enflasyona ilişkin yeni açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Aylık bazda düşüşleri daha erken göreceğiz. Bu sene sonuna doğru, gelecek senenin başlarında aylık bazdaki gelişmeleri göreceğiz. Yıllık bazdaki gelişmeleri ise daha çok 2024'ün ortaları gibi görmüş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum