ABB Genel Merkezinde Kastamonu rüzgârı esti;

ABB Genel Merkezinde Kastamonu rüzgârı esti

Anadolu Basın Birliği Genel Merkezinde Kastamonu rüzgârı esti. Kastamonu’da 6 kişi listede yer aldı…...

Ankara Anadolu Basın Birliği Genel Merkezinde yapılan Genel Kurulda Vahdet Büyükoral Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine, Cengiz Muhziroğlu Denetim Kurulu Başkanlığına, Sabahattin Büyükoral Onur Kuruluna, Ahmet Çelimli, Nihat Uzun ve Vedat Külahlı'da Yedek Üyeliğe seçildi. 


Türkiye’nin önde gelen basın meslek örgütlerinden Anadolu Basın Birliği’nin Genel Kurul toplantısı Ankara’da yapıldı. Halil Zor’un genel başkanlığında oluşturulan yeni yönetim, Anadolu Basını için önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor.

 48 yıllık mazisiyle Türk basın hayatına büyük katkılar sunmuş olan Anadolu Basın Birliği’nde gerçekleştirilen olağanüstü kongrede Halil Zor yeniden Genel Başkan seçildi. Birlik ve beraberlik atmosferinde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında, Erzurum Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır, Gaziantep Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Bora Zor ve Finans Uzmanı Tarık Bakır Genel Başkan Yardımcılığına, Turhan Akşen Genel Sekreterliğe, Serkan Aslan Genel Sekreter Yardımcılığına, Mehmet Ankay Mali Sekreterliğe seçildi. Anadolu Basın Birliği’nde Genel Başkan Danışmanlığı görevine Celal Çiftçi, Yazar İbrahim Dumlu, V.Tarık Büyükoral getirildi.

Genel Kurul’da Türk Basın Birliği ve Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Kastamonu Şube Başkanı, İl İnsan Hakları Derneği Başkanı Cengiz Muhziroğlu’da Ankara Anadolu Basın Birliği Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.


ZOR’DAN DOĞRU BİLGİ VURGUSU

1780 delegenin 1351’i nin oyunu alarak yeniden Genel Başkan seçilen Halil Zor, teknolojinin de etkisiyle kitle iletişim olanaklarının her geçen gün genişlediğinin altını çizerek, özellikle de sosyal medyanın iletişim ve etkileşim sürecine yepyeni bir boyut kazandırdığını söyledi. İletişimin bu kadar imkan ve geniş bir yelpazeyle birlikte daha önemli hale geldiğini dile getiren Halil Zor, “İletişim olanakları gelişti, ancak bu gelişim bir dezavantaja dönüşerek beraberinde doğru bilgiye duyulan ihtiyacı da artırdı. Çünkü dijital iletişim zemininde en çok dikkat çeken husus, yalan, yanlış ve doğruluğu teyit edilmemiş olan bilginin yayılımı ve dağılımı oldu. İşte gazetecilik bu çerçevede çok daha büyük önem taşımaya başladı” diye konuştu.


ATILIM DÖNEMİ BAŞLIYOR

Pandemi dönemi, ardından deprem nedeniyle çalışmaların bir süre aksadığını belirten Genel Başkan Halil Zor, “ Yeni dönemde, yeni yönetimimizle önemli projelere imza atmak istiyoruz. Büyük sorunlarla boğan Anadolu Basını, sorunlarını çözmek için birlik olmak zorunda. Biz de bu sorunların çözümü için Anadolu Basın Birliği olarak gerek çalışmaları yapmaya, hızlı bir şekilde başlayacağız.”dedi.

 

Halil Zor’un yönetiminde, Mehmet Musa Çakır (Erzurum), Mehmet Bora Zor (Gaziantep), Tarık Bakır (Gaziantep), Turhan Akşen (Samsun), Serkan Aslan (Trabzon), Mehmet Ankay (Gaziantep), Celal Çiftçi (Şanlıurfa), Serkan Sayer (Ankara), İbrahim Dumlu (Erzurum), Cindo Bozkaya (İstanbul), Vahdet Tarık Büyükoral (Kastamonu), Mehmet Tuğrul Kaya (Erzurum), Nurseven Sobacı (Ankara), Bahadır Çağlar (Adana).

Denetim Kurulu’nda, Cengiz Muhziroğlu, Reşat Çakır, Zeki Dağ, Haydar Uçar ve Kerim Şensoy.

Yüksek Onur Kurulu’nda, Turan Şahinbaş, Sezai Kaymak, Sofi Demirtaş, Cemil Parlak, İhsan Kara, Yeşim Yıldız, Sinan Özçaylak, Muzaffer Demir, Ayhan Atalamış ve Sabahattin Büyükoral yer aldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum