4 bin 800 personel alımı için ilk sınav tarihi belli oldu;

4 bin 800 personel alımı için ilk sınav tarihi belli oldu

....

Kamu personel alımı 2023 yılında devam ediyor. Sınavla kadro ataması yapan bir kamu kurumunda, ilk etapta 1000, daha sonra 3 bin 800 personel alımı için sınav tarihleri belli oldu. İşte detaylar.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da Pendik Kaymakamlığı'nı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "1000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav 23, 24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız 3 yıl görev yapacaklar" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ilk olarak Pendik Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Ardından Pendik Belediyesi'ni ziyaret eden Tunç burada anı defterini imzaladı.

ADALET BAKANLIĞI HAKİM SAVCI ALIMI NEZAMAN?

Bakan Tunç, Adalet Bakanlığı'na hakim ve savcı atamasıyla ilgili şunları söyledi:

"1000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav 23, 24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız 3 yıl görev yapacaklar. Bunun bir bölümü Adalet Akademisi'nde eğitim olarak geçecek önemli bir bölümü de tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta çırak ilişkisi içerisinde yetişecekler. Uygulamaları bizzat yerinde 3 yıl çalışarak deneyimleyecekler.

Ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren hukuk mesleklerine giriş sınavı olacak. Hukuk fakültesi bittikten sonra hukuk mesleklerine giriş sınavını kazananlar hakim savcı yardımcılığı sınavına girebilecek. Avukatlık stajına başlayabilmek için de hukuk mesleklerine giriş sınavını kazanmak gerekecek. Staj döneminde olan 3 bin 800 hakim savcı adayımız var.

Onlar staj dönemi biter bitmez görev yerleri için kuraları çekilecek Mülakatları bitmiş, değerlendirme aşamasında olan zabıt katibi, şoför, hizmetli, ceza infaz koruma memurları gibi toplamda 20 bin 857 yargıyı güçlendirecek personel alımı söz konusu. Bunların birkaç gün içinde sınav sonuçları açıklanacak

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum