İslamoğlu bu kez, Küre'de maden sahasında 'Yeşeren Umudu' anlatacak;

İslamoğlu bu kez, Küre'de maden sahasında 'Yeşeren Umudu' anlatacak

Kastamonu'da geçtiğimiz hafta program yapan CNN Türk Yeşil Doğa programının sunucusu Güven İslamoğlu, bu sefer Küre'yi anlatacak......

Küre ilçesinde bulunan Bakır Madeni'nde işi biten alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Söz konusu alanda yapılan çalışmalar meyve vermeye başladı. CNN Türk'te yayınlanan Yeşil Doğa isimli programın sunucusu Güven İslamoğlu yarın saat 11.30'da Küre ilçesindeki maden sahalarındaki yeşillenen umudu aktaracak.



"BUGÜN İŞİ BİTEN ALANLAR AĞAÇLANDIRILMAYA BAŞLANDI"

Güven İslamoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  "Kastamonu Küre'de Avrupa'nın sayılı bakır madenlerinden biri var. Devasa bir alanda yıllarca açık madencilik yapılmış. Özelleştirme sonrası 2008 de kapalı sisteme geçilmiş. Küre’nin tarihteki bilinen adı da  'Küre-i Nühâs'tır. Eski Türkçe'de 'Bakır Ocağı' anlamına gelir. Tarihi 1800'lü yıllara kadar uzanır. Bugün işi biten alanlar ağaçlandırılmaya başlandı. Türkiye'de ki özel sektörün yaptığı en büyük çalışmalardan biri. Geç kalınmış olabilir, başlanmış olması güzel. Bazı alanlar orman formuna girmeye başlamış. Çam harici kiraz, meşe, yabani fındık gibi ağaçlar da dikilmiş. Bu bakır madenin 10-15 yıl ömrü kaldı. Peki Küre terk mi edilecek?  Bu cumartesi 11.30'da CNN Türk Yeşil Doğa bu hikayeyi ekrana taşıyacağız. Anayasa’nın 56. maddesine göre; 'Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi  geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir" açıklamasında bulundu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum