Kastamonu ‘akıllı şehir’ yolunda!..;

Kastamonu ‘akıllı şehir’ yolunda!..

‘Bulut Kent Bilgi Sistemi Veri Konsolidasyonu’ Çalışması, Kastamonu Belediyesi’nde gerçekleştirildi...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Bulut Kent Bilgi Sistemi Veri Konsolidasyonu Çalışması’ toplantısı Kastamonu Belediyesi Muzaffer Berber Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kastamonu Belediyesi’nin Akıllı Şehir projeleri alt yapılarını oluşturma anlamında bakanlıklar ile olan iş birliği çerçevesinde düzenlenen toplantıda Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanları Fatih Koşar ve Furkan Yörük tarafından Ulusal Akıllı Şehir Platformları, E-Belediye Bulut Kent Bilgi Sistemi ve E-Plan Otomasyon Sistemleri bünyesinde bulunan uygulamalar ile ilgili bilgi verildi. Bulut Kent Bilgi Sisteminin avantajlarını, turizmden imar planlamasına, mezarlık kabir sorgulamasından meteorolojik gelişmelere birçok alanda şehirlerin internet üzerinden vatandaşa açılması konularıyla ilgili bilgiler veren Uzmanlar, Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi standartlarına ve Kent Bilgi Sistemi veri modellerine uygunluğun ön planda olduğuna da değindiler.


“ÇALIŞMALARIMIZ HIZLANACAK VE GEREKLİ SİSTEMLERİ HIZLA KURACAĞIZ”

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Akıllı Şehirler projelerine büyük önem verdiğini ve bu doğrultuda alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı. Bulut Kent Bilgi Sistemi’nin önemli olduğunu bu doğrultuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ekiplerin atılacak adımları istişareyle gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Vidinlioğlu, “İnsanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak Akıllı Şehir projelerine öncelik veriyoruz. Bu doğrultuda Kent Bilgi Sistemi’nin önemli olduğu düşünüyorum. Coğrafi Bilgi Sistemleri başlığı altında yapılan her çalışmayı da kıymetli buluyorum. Bakanlığımızdan ilimize gelerek ekiplerimize gerekli bilgilendirmeyi sağlayan uzmanlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte çalışmalarımız hızlanacak ve gerekli sistemleri hızla kuracağız” diye konuştu.


BULUT KENT BİLGİ SİSTEMİ NEDİR?

Kent bilgisi, altyapıdan üstyapıya, planlamadan sağlığa, güvenlikten ulaşıma, eğitimden turizme kısaca kent hayatındaki tüm olgulardır. Kurumlarca toplanan, saklanan, paylaşılan ve gerektiğinde kamuya sunulan hizmetlerdeki her bir fonksiyon kent bilgisiyle doğrudan ilişkilidir. Karmaşık yapıda gözüken bu bilgilerin yönetilmesi bugün kent bilgi sistemlerinin temel görevleri arasındadır.

Bugün kentlerde, sadece bireylerin isteklerini karşılamak için değil aynı zamanda kurumların kendi ihtiyaçlarını da karşılamak için bilgi sistemlerine ihtiyaç vardır. Özellikle doğru-kararların verilebilmesi için çok yönlü bilgi analizleri gerekir. Doğru karar verme aşamasında “Bulut Kent Bilgi Sistemi” önemli rol oynar. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum