Ev hanımlarına müjde! Maaşa bağlanıyor;

Ev hanımlarına müjde! Maaşa bağlanıyor

.......

Çalışmayan kadınlara yönelik bu emeklilik müjdesini cumhurbaşkanı duyurmuştu. Çalışmayan ev hanımları emekli maaşı alabilecek! Emeklilik hakkı sadece iş hayatında olanlar için değil, ev hanımları için de bir gerçeklik haline geliyor.

Türkiye'de kadınlar, toplumun en önemli yapı taşlarından birini oluştururlar. Ailelerin temelini atan, çocukları yetiştiren ve evlerimizi sıcak bir yuvaya dönüştüren kadınlar, büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirirler. Ancak, birçok kadın, yıllarca emek verdiği bu önemli işin karşılığında emekli maaşı alamama sorunuyla karşı karşıyadır. İşte bu noktada, çalışmayan kadınlara emeklilik müjdesi gelmekte ve onların geleceği güvence altına alınmaktadır.

Türkiye'de emeklilik sistemi, uzun yıllar boyunca erkek egemen bir yapıya sahipti. Ancak son yıllarda kadınların çalışma hayatına daha fazla katılımı ve emeklilik sisteminin cinsiyet eşitsizliği sorunlarına dikkat çekilmesi, değişimin kapılarını araladı. Hükümet, kadınların emeklilik hakkını daha fazla göz önünde bulunduracak önlemler almaya kararlı.

ÇALIŞMAYAN EV HANIMLARI EMEKLİ MAAŞI ALABİLECEK! SGK KOŞULLARI BELLİ OLDU, EV HANIMLARI DA MAAŞA BAĞLANIYOR

Ev hanımlarına emeklilik müjdesini esasında Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Bu müjdeye göre ev hanımlarına devlet destek verecek ve yapılacak kanuni düzenleme ile de emekli olmalarının yolu açılacak. İsteğe bağlı sigorta, çalışmayan ve sosyal güvencesi olmayan bireyler için tasarlanmış bir sistemdir. Ev hanımları da bu sistem sayesinde belirli bir süre boyunca prim ödeyerek, emeklilik yaşına ve gün sayısına ulaştıklarında emekli olma hakkını kazanabilirler.

Çalışmayan bir kadının isteğe bağlı emekli olabilmesi için Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine başvuru yapması gerekmektedir. İsteğe bağlı emeklilik için gereken koşullar ise şu şekilde;

*Prim ödemeleri kişi tarafından yapılmalıdır.

*Prim ödemeleri tamamlandığında, emekli maaşı almaya hak kazanılır.

*Prim ödemeleri her ay düzenli olarak yapılmalıdır.

*Yukarıda belirtilen koşullar yerine getirildiği takdirde çalışmayan kadınlar isteğe bağlı emekli olabilir.

Çalışmayan kadınların emeklilik başvurusu yapabilmeleri için gerekli olan evraklar, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Çalışmayan kadınların emeklilik başvurusu için gereken koşullar ise şu şekilde;

*Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi

*Başvuru formunun doldurulmuş hali

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum