KÜ'den 3 akademisyen de listede;

KÜ'den 3 akademisyen de listede

Stanford Üniversitesi koordinasyonunda yürütülen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayınlandı. Türkiye’den bin 150 akademisyenin yer aldığı listede bu yıl, Kastamonu Üniversitesi'nden (KÜ) üç akademisyen de listede yer aldı...

Stanford Üniversitesi koordinasyonunda yürütülen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayınlandı. Türkiye’den bin 150 akademisyenin yer aldığı listede bu yıl, Kastamonu Üniversitesi'nden (KÜ) üç akademisyen de listede yer aldı.

Çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturulan 22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının dahil olduğu liste,  “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” şeklinde değerlendirmeye alındı. Hollanda merkezli faaliyet gösteren Elsevier şirketi tarafından yayımlanan listeye göre, KÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Turhan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çetin, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Melike Kaplan Yalçın listede yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Konuyla ilgili KÜ'den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Kastamonu Üniversitesi olarak 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' arasında yer alan akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum