Kastamonu’da arsanız varsa devlet el koyabilir! Acele kamulaştırma kararı…;

Kastamonu’da arsanız varsa devlet el koyabilir! Acele kamulaştırma kararı…

Aralarında Kastamonu’nun da olduğu, Türkiye'nin dört bir yanında enerji nakil hatları, lojistik merkezi ve doğalgaz dağıtım tesisi yapımı için acele kamulaştırma kararı alındı. Konuya dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de de yayımlandı...

Enerji nakil hatlarının yapımı kapsamında pek çok ildeki araziler, Cumhurbaşkanı kararı ile zorunlu olarak kamulaştırılacak.

KASTAMONU DA O İLLER İÇİNDE

Bu karar doğrultusunda: Kastamonu, Afyonkarahisar, Aydın, Hatay, Isparta, İzmir, Mersin, Osmaniye, Sivas ve Tokat'ta enerji nakil hatlarının yapımı amacı ile güzergaha isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerleri mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahaları da irtifak hakkı kurulması sureti ile Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü'nce kamulaştırılacak. Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji transferi konusunda yatırım anlaşmaları sağlayan Türkiye, döşenmesi gereken boru hatları için şahis mülkiyetlerinin bir bölümünü kamulaştırma yapmayı amaçlıyor.

İzmir, Trabzon, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Düzce, Konya, Kayseri, Erzurum, Kırşehir ve Eskişehir'de lojistik merkezi yapımı amacı ile bu alanlara denk gelen taşınmazlarla bu kapsamda inşa edilecek enerji nakil hattı ve ulaşım yolu gibi altyapı tesislerinin yapımı amacı ile ihtiyaç duyulan taşınmazlar, mülkiyet şeklinde veya daimi ya da geçici irtifak hakkı kurulması sureti ile Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü'nce istimlak edilecek.

Malatya Hekimhan'a doğal gaz ulaşımının sağlanması için ihtiyaç olan doğalgaz dağıtım tesisinin yapımı amacı ile de bazı taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca kamulaştırılacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum