Binali Yıldırım: ‘Önceliğimiz yavrularımızı en güzel şekilde yetiştirmek’;

Binali Yıldırım: ‘Önceliğimiz yavrularımızı en güzel şekilde yetiştirmek’

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AK Parti döneminde yapılan eğitim yatırımlarına dikkat çekti....

Türk Kızılay'ın 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi kapsamında Candaroğulları Mahallesi Şehit Uğur Bozacı Sokak’ta eşi Semiha Yıldırım’ın himayesinde inşa edilen Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu’nun açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, hafta başında eğitim-öğretim döneminin başladığını hatırlatarak açılışta yaptığı konuşmada AK Parti döneminde yapılan eğitim yatırımlarına dikkat çekti.

“100 YILLARI HEDEFLİYORSANIZ İNSAN YETİŞTİRİN”

Yıldırım; “20 milyon öğrencimiz hafta başında ders başı yaptı. ‘20 milyon’ deyip geçmeyelim. Dünyadaki devletlerin 70’inden daha fazla nüfusa sahip. Genç bir ülkeyiz, genç insanların var olduğu bir ülkeyiz. Bu da bizim zenginliğimiz. Petrolümüz belki az, doğalgazımız yeni yeni çıkıyor ama en kıymetli kaynak beşeri kaynaktır, insandır. ‘İnsanı yücelt ki, devlet yücelsin’ diyen ve 619 yıl dünyaya hükmetmiş bir ecdadın evlatlarıyız. Hedefimiz, amacımız, önceliğimiz yavrularımızı en güzel şekilde yetiştirmek. Bir seneyi hedefliyorsanız tohum ekin, 10 seneyi hedefliyorsanız ağaç dikin, 100 yılları hedefliyorsanız insan yetiştirin. Çinliler bu atasözüyle insanlarına nasihat etmişler. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde eğitimde hem altyapının, hem üst yapının geliştirilmesi için çok ciddi adımlar atıldı. Derslik sayısını yüzde 100’ün üzerinde arttırdık. Öğretmen sayısını 500 binden bir milyon 200 bine çıkardık. Öğrencilik yıllarımızda 3 ayda kitaplarımızı tamamlayamazdık. Fakat bugün öyle değil, tam 20 milyon öğrenciye yetecek, tam 170 milyon ders kitabı okullar açılmadan okullarda hazırdı. Ayrıca Ekim ayı içerisinde de 200 milyon yardımcı ders kitabı daha yine okullara gönderilecek” dedi.

“TEKNOLOJİYE, DİJİTALLEŞMEYE KARŞI EVLATLARIMIZI KORUMAKTA ZORLANIYORUZ”

Kendisinin öğrencilik yıllarında okul öncesi eğitim kavramının olmadığına dikkat çeken Binali Yıldırım, şöyle devam etti; “Fakat şimdi bakın 3-4 yaşında okul öncesi eğitimden bahsediyoruz. Özellikle son 1 yılda; 3 yaş için okul öncesi eğitim yüzde 9’dan, yüzde 21’e; 4 yaş için okul öncesi eğitim yüzde 16’dan, yüzde 42’ye; 5 yaş için okul öncesi eğitim yüzde 100’e erişmiş bulunuyoruz. Bu çok güzel bir şey. Benim Başbakanlık dönemimde Semiha Hanım’ın himayesinde başlatılan bu proje çok mütevazi bir proje. Devletimizin yaptıklarının yanında çok küçük. Cumhurbaşkanımızla birlikte Türkiye’nin gelecek 100 yılının ihtiyacını gören altyapı, üst yapı projelerini tamamladık. Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, dünyanın en büyük havalimanı, OVİD Tüneli, 29 bin kilometre bölünmüş yol, 30 tane yeni havalimanı ve daha çok projeyi açarken, tabii ki heyecanlandık. Fakat bu anaokullarını açarken, duyduğum heyecan, duyduğum mutluluk ve gurur onlarınkinden kat ve kat fazla. Çünkü burada körpe yavrularımız yetişecek. Burada güzel ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetişecek. Okul öncesinde kazandıracağınız alışkanlıklar, o evladımızla ömür boyu gidecek. Ne yazık ki teknolojiye, dijitalleşmeye karşı evlatlarımızı korumakta zorlanıyoruz. Bu okullarda bir nebze olsun, IPAD’ten, cep telefonundan, sanal dünyadan onları uzaklaştırabilirsek ve onlara insan sevgisi, insan sıcaklığını yaşatabilirsek, en büyük kazanımımız bu olacak. Kızılay, bizim bir buçuk asırdan beri bizim yardım bayrağımızı dalgalandıran tarihi bir kuruluş. Onun bayrağını dalgalandıran, adını taşıyan bir ilim, irfan yuvasını açılışını yapıyoruz. Okullarımızı yapmaya devam edeceğiz. Hayırseverlerimizin de desteklerini bekliyoruz. Aile olarak bizde; 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi’nin tamamlaması içinde gayret ediyoruz.” 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum