Yıldırım Ailesi’nden eğitime destek;

Yıldırım Ailesi’nden eğitime destek

Semiha Yıldırım’ın katkılarıyla yapılan ‘Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu’ hizmete girdi...

Türk Kızılay'ın 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi kapsamında Candaroğulları Mahallesi Şehit Uğur Bozacı Sokak’ta Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete girdi.


Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu’nun yapımına destek veren Hayırsever Seda Yıldırım açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Memleketim olan Kastamonu zengin tarihi, doğal güzelliği ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan evleriyle ünlüdür. Okullarımızda öğrencilerimizin 2’nci evleridir. Bugün burada sayın Semiha Yıldırım’ın himayelerinde Kızılay İstanbul Şube Başkanlığımızın öncülüğünde başlatılan, 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi kapsamında bir anaokulunu daha öğrencilerimize kazandırmanın heyecanı ve gururu içerisindeyiz. İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensubuyuz. Bizim kültür ve medeniyetimizde okuma, araştırma, ilim ve hikmet peşinde koşma yüceltilen bir gelenek olmuştur. Hepimizin ortak hedefi budur. Kıymetli öğrencilerimiz sizler bizim umudumuz, duamız ve güzel yarınlarımızsınız. Minik yüreklerinizle okullarımıza umut, sevgi ve heyecan katıyorsunuz. Sizler güzel ülkemizin yarınlarında büyük devlet adamları, Fatih’ler, Kanuni’ler, Mustafa Kemal’ler, Saime İnal Savi’ler olarak yer alacaksınız. Değerli öğretmenlerimiz, gözbebeğimiz evlatlarımızı sizlere emanet ediyoruz. Yükünüz ve sorumluluğunuz ağır ama son derece gurur verici. Sevgili anne ve babamın isminin verildiği okulda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.


VİDİNLİOĞLU: “KENDİ ELİMİZLE DÜNYAYI YAŞANMAZ HALE GETİRİP, DAHA SONRA ÇÖZÜM DERDİNE DÜŞÜYORUZ”

Programa katılan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise; “Biz kadim kültürümüzde bir şeye her zaman çok önem veriyoruz, insan. Rengini, şeklini, şemalını, inancını hiç ayırmadan kadim kültürümüzde hep insan odaklı hareket ediyoruz. Geleneğimizde belli ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ şiarıyla hareket ediyoruz. Onun için bizim medeniyet anlayışımızda böyle bir tasavvur var iken tabii ki çocukların yeri çok ayrı. Çocuk masumiyeti çok önemli. Onların yetişmesi çok önemli ki, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızın o cıvıl cıvıl hallerini, geleceğe umutla bakan yüzlerini, gözlerini hep daha ileriye taşımak adına adımlar atalım. Çünkü ancak böyle yakalayabiliriz. Çünkü çok badirelerden gelip geçtik. Kentsel dönüşüm, akıllı şehirler ve iklim değişikliği ile ilgili bir zirve yaptık. Aslında biz kendi elimizle dünyayı içinden çıkılmaz ve yaşanamaz hale getirip, daha sonra çözüm arama derdine düşüyoruz. Halbuki biz bazı şeyleri merkezinde bıraksak, çok daha kolay yaşanabilir bir dünyaya sahip olacağız. Onun için yavrularımız adına bu gelecek dünya tasavvurunu onlara aktarmamız lazım. Çocuklarda özellikle kişiliğin gelişimi ilk birkaç yaşta. Sonra ilkokul dönemine kadar küçük rötuşlar oluyor. Dolayısıyla onların yetişme tarzı çok önemli. Çünkü hedef Türkiye Yüzyılı iken, çocuklarımızı da bu yüzyılla uyumlu bir şekilde mutlaka hazırlamalıyız. Dolayısıyla da bu anlamda da anaokulları çok önemli. Türkiye’de bir ilk olarak Oyuncak Kütüphanesi açtık. Oraya artık oynamadıkları oyuncaklarını bağışlasınlar ve başka çocuklar faydalansın diye. Bizim tarihsel oyunlarımızı adapte edip, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak lazım” diye konuştu.


YILMAZ: “BİR ANAOKULUNU DAHA TAMAMLAMANIN GURURU İÇERİSİNDEYİZ”

Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da açılışta yaptığı konuşmasında; “Bugün 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi kapsamında bir anaokulunu daha tamamlamanın gururu içerisindeyiz. Bu proje aslında İstanbul Merkez Şubemizin koordinasyonunu yaptığı, değerli öğretmenimiz Semiha Yıldırım hanımefendinin hayaliyle yola çıkılan, onun himayelerinde, çok kıymetli bağışçılarımızın katkılarıyla yerel idarelerin destekleriyle hayata geçirilen bir proje. Bizler inşallah bu toplum hareketi olarak gördüğümüz iyilik duygusunu çocuklarımıza aşılamanın da ayrıca bir gururunu yaşayacağız” ifadelerine yer verdi.


DALLI: “KASTAMONU GENELİNDE DERSLİK BAŞINA 17,75 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR”

Vali Meftun Dallı, yeni açılan anaokulunun hayırlı olmasını dileyerek; “Kastamonu’muzda 367 okulumuzdaki 3 bin 152 derslikten, 4 bin 736 öğretmenimiz ve 56 bin 854 öğrencimizle 2023-2024 eğitim-öğretim yılına başladık. Anaokuluna devam eden öğrenci sayısı ilimiz genelinde 5 bin 132, merkez ilçemizde 2 bin 869’dur. Anaokullarımızda, bu okulumuzda dahil olmak üzere derslik başına düşen öğrenci sayımız şu an itibariyle 19’dur. İl genelinde bütün okullarımızda derslik başına düşen öğrenci sayısı ise 17,75’tir” ifadelerini kullanarak, anaokulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum