Yarından itibaren 'zamlı' biniyoruz;

Yarından itibaren 'zamlı' biniyoruz

Kastamonu Halk Otobüslerine yapılan yeni ücret zammıyla birlikte sivil 14 liraya, öğrenci de 9 liraya yükseltilmişti. Zammın ilk yapıldığı anda büyük tepki toplayan yeni tarife ise yarından itibaren başlayacak....

Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ilk toplantısında gündeme alınan, S.S. Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Özel Halk Otobüsü İşletmesi’nin zam talebi, ikinci toplantıda karar bağlanmıştı. Yeni tarifeye göre artık siviller 14 liraya öğrenciler ise 9 liraya biniş yapacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınan karar doğrultusunda; Sivil ücretleri 7,5 liradan 14 liraya, öğrenci ücretleri 5.5 liradan 9 liraya çıkarıldı.

KART SATIŞ FİYATLARI:

Tam Kart Satış Fiyatı: 56 TL

Öğrenci Kart Satış Fiyatı: 70 TL

Ücretsiz Serbest Kart Fiyatı: 70 TL

Kart Vize Ücretleri Yıllık: 42

Ücretsiz 65 yaş serbest kart vize ücreti: 42 TL

Engelli Serbest Vize Ücreti: 42 TL

Banka Kredi Kartı Komisyon ücreti de 50 kuruştan 1 TL’ye yükseltildi. Diğer taraftan kredi kartı komisyon ücreti 1 TL oldu.

Ayın 15'i itibariyle yeni sistem geçerli olacak. Öte yandan vatandaşlar ücretlerde yapılan zamma karşılık, Kastamonu'da otobüs sayılarının artırılmasını talep ediyor. Sabah ve iş çıkış saatlerinde otobüslerde sıkışıklık olduğunu dile getiren vatandaşlar, 'Madem bu kadar zam yaptınız, o zaman bu zammın da karşılığını verin' diyerek sitem etti. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum