Zulüm kavşağı!;

Zulüm kavşağı!

Kastamonu şehir merkezinin son yıllarda en hızlı gelişen bölgeleri arasında yer alan Olukbaşı mevkii, bu hızlı gelişime yapısal olarak yeterince ayak uyduramıyor. Özellikle son 10 yılda art arda konut ve iş yerlerinin inşa edildiği bölgede içinden çıkılmaz hale gelen trafik sıkıntısı, Kastamall AVM'nin hizmete girmesi sonrası oluşan yoğunluk nedeniyle içinden çıkılmaz hale geldi....

Saraçlar Mahallesi'nde bölge halkının sıklıkla sinyalizasyon sitemi ettiği kavşakta önlemin ne zaman alınacağı merak konusu. Ağır yük kamyonları ile çeşitli araçların geçtiği alanda trafik lambası konulması ve yaya geçidi yapılması istemi halkın gündeminde.

Saraçlar Mahallesi'nde bulunan ve 6 yolu birbirine bağlayan kavşakta sinyalizasyon sisteminin kurulması ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Özellikle ağır tonajlı yük kamyonlarının sıklıkla geçtiği kavşak, tehlike arz ediyor. Yeni eğitim yılının da başlamasıyla birlikte özellikle sabah saatlerinde araç  yoğunluğunun yaşandığı kavşakta adeta trafik kitleniyor.

Geçtiğimiz ay da yine bu kavşakta yaşanan tır ve otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi hafif şekilde yaralanmıştı. Öte yandan yayaların da karşıdan karşıya geçmekte zorlandığı kavşak için yaya geçidi ve sinyalizasyon düzenlemesi bekleniyor.


Söz konusu kavşakta yeni kazalara mahal vermemesi için sinyalizasyon sisteminin acilen kurulması bekleniyor.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde aşırı yoğunluğun yaşandığı kavşakta geçici de olsa belirli zamanlarda polis ekiplerinin görevlendirilerek 'trafik zulmü'nün az da olsa hafifletilmesi isteniyor. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum