Eriş: 'Kastamonu’nun buna ihtiyacı vardı’;

Eriş: 'Kastamonu’nun buna ihtiyacı vardı’

KSK Teknik Direktörü Eriş; “Futbol uzun vadeli bir oyun. Dünü yok, bugünü var. Dünü kimse hesaba katmaz. Önümüze bakmamız gerektiğini biliyoruz. 3 maç kazandık diye ne şampiyon olduk ne de play-off’a kaldık” dedi....

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, sezonun 3’üncü haftasında deplasmanda Fethiyespor’a karşı alınan galibiyeti değerlendirdi. Lige 3’te 3’le başlamanın önemli olduğunu söyleyen Eriş, “Futbolun güzelliklerini unutan şehrimizin buna ihtiyacı vardı” dedi.

Teknik Direktörü Eriş, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında şunları kaydetti; “Lige son derece başarılı başladık. Böyle bir başlangıca şehrimizin, takımımızın ihtiyacı vardı. Bu takıma büyük gönül vermiş tek başına sırtlamış bir Cengiz Aygün’e böyle bir başlangıç vermemiz gerekiyordu. Mutluyuz. Türkiye’nin dört bir tarafında Kastamonu’yu seven, Kastamonuspor sevdalılarının sesi çıkmaya başladı. Bu bizi mutlu ediyor. İnsanlar başarısızlıktan dolayı sinmişlerdi, içine kapanmışlardı. Onları mutlu görmek bizleri mutlu görüyor. Futbol uzun vadeli bir oyun. Dünü yok, bugünü var. Dünü kimse hesaba katmaz. Önümüze bakmamız gerektiğini biliyoruz. 3 maç kazandık diye ne şampiyon olduk ne de play-off’a kaldık. Ayağı yere basan, sağlam yürüyen, tevazu sahibi bir ekibiz. Biz yolumuzu biliyoruz. Kazanacağımızı biliyoruz. Böyle başlangıçlar yapmak daha umutla bakmamıza yardımcı oluyor. Oyuncularımın mücadelesinden ve takımdaşlığından memnunum.”

“HAKEM EN KÖTÜ HAKEMLERDEN BİR TANESİYDİ”

Fethiye deplasmanında hakem hatalarına da dikkat çeken Levent Eriş; “Futbolun ne demek olduğunu biliyoruz. Ambiyans Fethiyespor’un lehine, hava sıcak, sıkıntılı bir deplasmandı. Fethiye maçının ilk yarısında topa tamamen sahip olmakla birlikte pozisyon üretmekte zayıftık. İkinci devre rakibimizin yerlerden kalkamadığını gördüğümüzde aslında ilk devrede ne kadar doğru iş yaptığımızı gösterdi. Talihsiz sakatlıklar maalesef mecburi değişikliklere neden oldu. O mecburi değişiklikler neticesinde zaman zaman bizim adımıza oyundan kopmalar oldu. Zorunlu değişikliklerden sonra rakibin yakaladığı 2-3 pozisyon var, burada da kalecimizin desteğini aldık. Bireysel hatalarımız oldu, pozisyon verdik. Bana göre cılız pozisyonlardı. Rakibe aslı olmayan bir penaltı verildi. Hemen bir dakika sonra bize verilmesi gereken bir penaltı var. Hakem en kötü hakemlerden bir tanesiydi. Eğer iyi takımsanız hakemi de yenmeniz gerekiyor. Biz sahanın dışında da kazanmayı çok arzu eden bir ekibiz. Arkadaşlığı oluşturan bir ekibiz ki bunun göstergesi sonuçlar… Son on dakikada ‘oyunu kurtarmak’ ya da ‘oyunu kazanmak’ üzerine düşünüp yaptığımız hamle var. Oyunu kurtarmak, berabere kalmak isteseydim Yasin’i orta sahaya alıp orta sahayı güçlü tutardım. Zahit’i alarak kazanmak istediğimizi gösterdik. Sistem değişikliğine gittik, 4’lü savunmaya geçtik ve kazanma hamlesi yaptık. Bana masal anlatmasınlar, kazanmak istediğimizi son dakikaya kadar gösterdik. Kazanıp yola devam etmekten dolayı mutluyuz." 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum