Robot yarışmasında Kastamonu rüzgarı;

Robot yarışmasında Kastamonu rüzgarı

15. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması, Bursa'da yapıldı....

15. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması, Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde, Cumhuriyet ve Teknoloji teması ve Ahican Cumhuriyetin İzinde, Teknolojinin Peşinde Bursa’da sloganı ile 6-9 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

MEB Robot Yarışmalarında Kastamonu'yu temsil eden okullardan; Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Hızlı Çizgi İzleyen" kategorisinde Türkiye 1.’si, Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi "Hızlı Çizgi İzleyen" kategorisinde Türkiye 2.’si ve Taşköprü Bahri Alp Ortaokulu "Temel Seviye Çizgi İzleyen" kategorisinde Türkiye  5.’si oldu.

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş; "Yapayzeka kültürünün hızla geliştiği bu dönemde öğrencilerimizi yapay zekayı insanlığın gelişmesi için faydalı işler yapacak şekilde ve ileriye dönük bin yıllık hedeflerle yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda dereceye giren okullarımızdaki idareci, öğretmen ve tüm emeği geçen personelimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki dönemde tüm okullarımızdan bu tür projelere başvuru sayısının artarak devam etmesini ve öğrencilerimizin bu heyecanı yaşamalarını arzuluyoruz" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum