TOKİ başvuruları Kastamonu için başladı mı? Ayda 4 bin TL taksitle…;

TOKİ başvuruları Kastamonu için başladı mı? Ayda 4 bin TL taksitle…

TOKİ, bazı iller için dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Kastamonu için de güzel haber gelmişti. Peki TOKİ konut başvuruları başladı mı? başvurular ne zaman başlayacak? işte detaylar...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli ailelerin konut sahibi olma çabalarını desteklemeye devam ediyor. 6 Şubat depreminin ardından büyük ilgi gören TOKİ konutları, uygun fiyatlı ve güvenli seçenekler sunarak dikkat çekti. Bu kapsamda, 40'tan fazla ilde yeni konut projeleri başlatılacağı duyuruldu. İşte detaylar...

PİYANGO KASTAMONU’YA DA VURDU

Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Isparta gibi birçok ilde konut satışları başlayacak. Ayrıca İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat ve Zonguldak gibi illerde de TOKİ evlerinin inşaat çalışmaları başlatıldı.

Samsun'da da TOKİ konutlarının yapılacağı bilgisi, bu yeni projeler arasında yer alıyor. Bu girişimler, dar gelirli aileler için ev sahibi olma fırsatlarını artırmayı amaçlamaktadır. TOKİ'nin uygun taksit seçenekleri ile 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlar sunarak, geniş bir kesimin konut ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. Bu yeni projeler, konut sahibi olma hayali kuran ailelere umut vermektedir.

TOKİ KONUT BAŞVURULARI KASTAMONU İÇİN BAŞLADI MI?

TOKİ konutlarında Kastamonu için müjde verildi. Kastamonu için başvurular henüz resmi olarak duyurulmadı. Kastamonu için TOKİ başvuruları başladığında haberimizde yer vereceğiz.

BİRÇOK İLDE RESMİ OLARAK BAŞLADI

Siirt ve Erzurum illerinde TOKİ konut projeleri resmi olarak başlatıldı. Bu projeler kapsamında sunulan konut fiyatları en düşük 972.962,82 TL ile en yüksek 1.115.349,42 TL arasında değişmektedir. Vatandaşlardan %25 oranında peşinat bedeli alınacak ve bu da en düşük 243.240.71 TL ile en yüksek 278.837.36 TL ödeme anlamına gelmektedir. Konut sahibi olmak isteyenler, aylık 4.054 TL ile 4.647 TL arasında değişen taksitlerle 120 ay boyunca ödeme yaparak ev sahibi olabilecekler.

TOKİ, 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi farklı ev tiplerini sunarak çeşitlilik sağlayacak. Bu yeni konut projelerinin 2024 yılında teslimlerine başlanması planlanmaktadır.

Bu gelişmeler, Siirt ve Erzurum'da konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için önemli bir fırsat sunmaktadır. Uygun taksit seçenekleri ve çeşitli ev tipleri, geniş bir kesimin konut ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır.

TOKİ KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ konut başvurusunda bulunacak kişilerden istenen özellikler şu şekildedir:

18 yaşını doldurmuş olması,

Açık artırmaya katılmak için belirli bir ücret ödemesi, (Ücretler muhammen göre farklılık gösterebilir.)

Muhammen bedeli 999.999 TL'ye kadar olanlar için 50.000 TL,

Muhammen bedeli 1.000.000 – 1.999.999 TL arasındakiler için 100.000 TL,

Muhammen bedeli 2.000.000 TL ve üstünde olanlar için 200.000 TL.

Başvuruda istenen diğer evraklar ise şunlardır:

T.C. Kimlik Kartı veya fotoğraflı nüfus cüzdanı,

Tüzel kişiler için vergi numarası,

Vekaleten yürütülecek işlemlere ilişkin vekaletname.

TOKİ tarafından sunan uygun fiyatlı konut başvuruları için TOKİ resmi internet sitesinden yararlanabilirsiniz.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum