'Yeşil Bayrak' bir tek onlarda var;

'Yeşil Bayrak' bir tek onlarda var

Kastamonu Kurucaören Ortaokulu geçtiğimiz sene de kabul edildiği ve bu sene de devam eden Eko Okulları programına kabul edilmişti. Kurucaören Ortaokulu, Eko Okullar programı kapsamında yürüttüğü çevreci faaliyetler sonucunda Yeşil Bayrak ödülü almaya hak kazandı....

"YEŞİL BAYRAK ALAN KASTAMONU'DAKİ TEK VE İLK OKUL OLDUK"

Okul tarafından yapılan açıklamada; "İlk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacıyla uygulanan Uluslararası Eko-Okullar programı kapsamında 2 yıldır yürüttüğümüz faaliyetler sonucunda okulumuz Yeşil Bayrak ödülü almaya hak kazanmıştır. Okulumuz, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etiket olan Yeşil Bayrak ödülünü Kastamonu’da alan ilk ve tek okul olmuştur. Özverili çalışmalarından dolayı öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz."

YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ NEDİR?

Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir . Ödülün geçerlilik süresi 2 yıldır bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekir Eko-Okullar uzun erimli bir programdır. Yeşil Bayrak ödül başvurusu ile ilgili bilgi ayrıca verilmektedir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum