Kastamonulu Yapımcının "Yıldız Tozu" filmine özel gösterim;

Kastamonulu Yapımcının "Yıldız Tozu" filmine özel gösterim

Kastamonu İnebolulu Koray Genç’in yapımcılığını üstlendiği “Yıldız Tozu” sinema filminin özel gösterimi yapıldı. Filmin gösterimine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı....

Ahmet Sönmez’in yönetmenliğinde çekilen “Yıldız Tozu” filmini vizyona girmeden Emaar Paribu Cineverse sinemalarında özel gösterime katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Yazar Mustafa Kutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, ATV Genel Müdürü Hacı Ali Türkarslan, Yapımcı Yönetmen Ahmet Sönmez ve ortak yapımcı Koray Genç ve ilkokul öğrencileri ile birlikte filmi izledi.

Tekin, gösterimin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mustafa Kutlu'nun hikayelerini sürekli okuduğunu ve sevdiğini belirtti. Anadolu coğrafyasında yaşayan köylerimizin beyaz perdeye aktarılması gerektiğini kaydeden Tekin, "Filmde o ambiyans yansıtılır mı diye merak içindeydik. Ben çok beğendim. Hem filmin yapılışı hem hikayenin işleyişi hem de filmin yapıldığı coğrafya itibariyle Anadolu medeniyetinin yükseldiği insanların yaşadığı çok çok güzel köylerimiz, mekanlarımız var. İnşallah bu açıdan da sektöre örnek olur. Anadolu'daki bu köyler tanınmış olur.” dedi.

Geçen yıl çekimleri Erzincan Kemaliye’de tamamlanan Mustafa Kutlu’nun tek çocuk hikâye kitap uyarlaması “Yıldız Tozu” sinema filmi, 22 Eylül 2023’de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. (Kadir Yıldırım)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum