Kastamonu Üniversitesi, ‘Sektör Kampüste’ programının paydaşları arasında;

Kastamonu Üniversitesi, ‘Sektör Kampüste’ programının paydaşları arasında

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi (KÜ) arasında Sektör Kampüste işbirliği protokolü imzalandı....

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi (KÜ) arasında Sektör Kampüste işbirliği protokolü imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülkemizin milli teknoloji hamlesi çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla geliştirilen dijital öğrenme platformu olan Milli Teknoloji Akademisi’nde üniversitelerde tanınan seçmeli dersler, alanında yetkin firmaların uzmanları tarafından veriliyor.

Sektör Kampüste Programı, öğrencilere katma değerli bir eğitim deneyimi yaşatarak iş dünyasına daha hazır bir şekilde girmelerine imkân tanıyor. Bununla birlikte program, iş dünyasının gereksinimlerinin karşılanmasına ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada katkıda bulunuyor.

Program sayesinde öncü firmalarla birebir iletişimde olan öğrenciler için staj ve kariyer olanaklarına ulaşım kolaylığı sağlanarak istihdam için önemli bir fırsat yaratıyor. Ayrıca bu program, firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını doğrudan yetiştirebilmesi ve istihdam edebilmesi için bir imkân sağlıyor.

Program kapsamında 2023-2024 güz döneminde, online olarak açılacak 151 seçmeli ders, sektördeki en iyi 40 firmada çalışan uzmanlar tarafından verilecek. Eğitim dönemi sonrasında, dersi alan öğrencilerin yüzde 5’i ise staj programı için değerlendirmeye alınacak ve başarılı olan öğrenciler stajını söz konusu kuruluşlarda yapacak.

Sektör Kampüste Programı ilk etapta KÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümündeki “MTH301-Blokzincir Teknolojisi ve Uygulamaları” dersi ile başlayacak ve diğer akademik birimlerinin katılımları ile genişleyecek. 



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum