"Kastamonu, bizim için çok önemli";

"Kastamonu, bizim için çok önemli"

TEŞKİLAT MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELEN ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI YILDIRIM:...

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Kastamonu'ya gelerek Ülkü Ocakları İl teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi. Ülkü Ocakları İl Başkanı Haluk Yakar, MHP İl Başkanı Emin Çınar ve MYK Üyesi Yüksel Aydın ve ülkücülerin karşıladığı Genel Başkan Yıldırım, Ülkü Ocakları İl Binası'nda teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Kastamonu'nun kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan Yıldırım, ''Hem başbuğumuz Alparslan Türkeş'in, hem de liderimiz sayın Devlet Bahçeli beyin önem arz ettiği bir şehir. Buradan yetişecek arkadaşlarımız, Türkiye'de hepimizi temsil edecek'' dedi.

''MİLLETİMİZE HİZMET ETME AŞKI İÇERİSİNDE OLACAKSINIZ''

Teşkilat mensuplarına 'Gündüz oturmadan, gece yatmadan çalışmaya devam etmeliyiz' ifadeleriyle seslenen Genel Başkan Yıldırım, şunları söyledi: ''Buraya gelen arkadaşlarımız tarihin, milli değerlerini, dinini, bayrağını, vatanını her şeyini tanıyarak yetişmesi lazım." dedi.

''HİÇBİR ZAMAN BU KADAR BÜROKRASİYE HAKİM OLMAMIŞTIK''

Ülkücü hareketin bugün olduğu kadar hiç bir zaman bürokrasiye hakim olmadığının altını çizen Genel Başkan Yıldırım, ''Peki bu işin girdi kısmı, sonuç? Karabağ zaferinin alınması. Yıllardır konferanslar verdik, seminerler düzenledik, yürüyüşler tertip ettik ama çok şükür zaferle sonuçlandı. Irak'ta, Suriye'de örgüt kafasını kaldıramıyor. Kilometrelerce ötede operasyon yapabiliyoruz. Türkiye'de sıfır terör noktasına geldik. Karakollarımız basılmıyor, canlı bomba patlamıyor, sokak eylemleri olmuyor. Geçmişi hatırlayalım, çok şükür Türkiye, terörden arındırılmış bir konuma geldi. Ayasofya'nın açılması, 100 yıl sonra Libya'da varlık göstermemiz, Türk sancağının dalgalanması. Kapalı Maraş'ın açılması, Kıbrıs konusundaki iktidarımız, Doğu Akdeniz'deki varlığımız. Bunlar son 5 yıl içerisinde alınan çok büyük başarılardır. Bunu sağlayan da Türkiye'nin her yerinde görev yapan, ocaklarımızdan yetişmiş ülküdaşlarımızdır. O yüzden bizim durmamamız lazım. Çok şükür dün Karabağ zaferini kazandık, yarın da Allah izin verirse Kerkük, Musul zaferini alabileceğimizi  kimse aklında çıkarmasın. Geçmişte belki bunlar bizim için hayaldi ama hayalin ötesine geçildi. Bu yolda bütün kapılar bize açılmıştır'' ifadelerini kullandı.

2023'te Türkiye'nin bölgesel bir güç olacağını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti; ''Ondan sonra nizami alem davamız için  daha büyük başarılar elde edeceğiz. Şimdi biz bu salonda konuşuyoruz ama 10 yıl sonra geldiğimiz zaman bu salonda nice arkadaşlarımız olacak; kaymakam olan, öğretmen olan, doktor olan, iş adamı olan, milletvekili olan, belediye başkanı olan, cumhurbaşkanı olan nice devlet adamları yetişecek. Birbirimize omuz vermemiz lazım.''

''KASTAMONU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''

Kastamonu'nun kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Hem başbuğumuz Alparslan Türkeş'in, hem de liderimiz sayın Devlet Bahçeli beyin önem arz ettiği bir şehir. Buradan yetişecek arkadaşlarımız, Türkiye'de hepimizi temsil edecek. O yüzden üniversite teşkilatlarımıza çok önem vermemiz lazım. Liselerdeki teşkilatlarımızı kurmamız ve arkadaşlarımızı ciddi anlamda eğitime yönlendirmemiz lazım'' diye kaydetti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, teşkilat mensuplarına şu önerilerde bulundu; ''Çok okumamız lazım. Ülkücünün çok çalışması lazım. Sınıfımızdaki arkadaşlarımız  günde iki saat okuyorsa, biz kendimize ülkücü diyorsak, bizim 5 saat okumamız lazım. Okumadan kendimizi geliştirme şansımız yok. Artık Dünya o kadar hızlı gelişiyor ki; eskiden üniversiteden alınan eğitimle 20 yıl boyunca hayatını devam ettirebiliyordu ama bugün, üniversiteden mezun olmadan teknoloji ve bilim değişmeye başladı. O yüzden bizim bunu elimizde tutabilmek için mutlaka okumalı ve en az iki dil öğrenmemiz lazım. Dünya'daki tüm kaynakları takip edebilmek için dil öğrenmek şart." 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum