Tünelde ecel terleri...;

Tünelde ecel terleri...

26 Aralık 2016 tarihinde hizmete sunulan Ilgaz 15 Temmuz İstiklâl Tüneli'nde tadilat Ocak ayından beri devam ediyor. Yürütülen çalışmalar dolayısıyla tek tünelden çift yönlü trafiğin sağlanması kazalara mahal verirken tadilat çalışmalarının ne zaman biteceği merak konusu oldu. Tünelde yaklaşık 9 aydır süren çalışmaların artık tamamlanmasını isteyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi....

26 Aralık 2016 tarihinde hizmete giren Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli ile 16,8 kilometrelik Ilgaz Dağı yolunun uzunluğu, 5,4 kilometre kısalarak 11,4 kilometreye indirilmiş, yaklaşık 37 dakikada aşılan Ilgaz Dağı yolunun geçiş süresi ortalama 7 dakikaya düşürülmüştü. Ilgaz Tüneli sürücülere büyük kolaylık sağlasa da bu yıl Ocak ayında başlayan tadilat çalışmaları sürücüleri zora sokuyor.



Ocak ayında tadilat ve yenileme çalışmalarına başlanan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nde çalışmalar hala devam ediyor. Yürütülen çalışmalar dolayısıyla trafik, tek tünel içerisinden çift şeritle sağlanıyor. Vatandaşlar ise çalışmaların ne zaman biteceğini merak ederken, tünelin bir an önce normale dönmesini ve her iki tünelinde açılmasını bekliyor. Tünel içinde kazalara neden olacak durumun olduğunu dile getiren vatandaşlar, gerekli tedbirlerin çalışmalar bitinceye kadar alınmasını istiyor. 2023 yılı Ocak ayında Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ihalesini yaparak başladığı tadilat çalışmalarının 20 Eylül 2023 tarihi itibariyle sona ereceği kaydedildi.


Geçtiğimiz günlerde de tek tünelden trafiğin çift yönlü şeritten sağlanması dolayısıyla tünel içinde kaza meydana gelmiş, iki araç kafa kafaya çarpışmıştı. Yaşanan bu mağduriyetin önüne geçilmesini isteyen vatandaşlar bir an önce çalışmaların tamamlanması ve çalışmalar bitinceye kadar gerekli tüm tedbirlerin alınmasını istiyor. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum