KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? ne zaman açıklanacak?;

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? ne zaman açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından alınan yurt başvuruları 2 Eylül tarihinde sona erecek. Başvuruların sona ermesinin ardından sonuçların açıklanacağı tarih de belli olacak. Peki KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanır?...

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından başlayan yurt başvurusu işlemleri 2 Eylül saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden devam edecek. İlk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencilerin 2023 2024 KYK yurt başvurusu sonuçları yine e-Devlet ekranından ilan edilecek.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 29 Ağustos Salı günü başlatılan KYK başvuruları 2 Eylül 2023 saat 23.59'da sona erecek.

Buna göre; KYK yurt başvuru sonuçlarının eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında ise kurumun resmi web sitesi olan https://sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

2023 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor.

En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.

·         Tip 1 ücreti aylık 345 TL,

·         Tip 2 ücreti aylık 405 TL,

·         Tip 3 ücreti aylık 480 TL,

·         Tip 5 ücreti aylık 510 TL,

·         Tip 6 ücreti aylık 570 TL.

 

İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir.

İlgili banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

KAYIT ÜCRETİ YATIRILDIKTAN SONRA NE YAPILMALI?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum