Grup toplantısında muhalefete sert tepki;

Grup toplantısında muhalefete sert tepki

İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı bütçesinin belli olacağı İl Genel Meclisi’nde bütçe maratonu başladı...

İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı bütçesinin belli olacağı İl Genel Meclisi’nde bütçe maratonu başladı. Bütçe görüşmeleri öncesinde AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Genel Meclisi Üyeleri ile bir araya geldi. Meclis üyeleri ile gurup toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Ünlü, Kastamonu ve ülke gündemine dair son yaşanan gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“40 KİŞİLİK YENİ KADRO TALEBİMİZ KABUL EDİLDİ”

Bozkurt’ta yaşanan sel afetine değinen AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü selin yaralarının sarılması noktasında tüm kurumları koordineli bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini hatırlattı. Başta Bozkurt olmak üzere afetin yaşandığı tüm ilçelerde eksikliklerin süratle bitirileceğini ifade eden Başkan Ünlü: “Tekrardan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Afetin yaşandığı bölgelerde yeniden yaşanabilir şehir oluşturma adına güzel çalışmalar yapıyoruz. Tüm çalışmalar tamamlandığında daha güzel bir Bozkurt kazandırmış olacağız. İlçe merkezlerinde olduğu kadar köylerde de büyük tahribatlar var. Köylerde oluşan alt yapı zararlarının giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bir yandan selin yaralarının sarılması noktasında çalışırken bir yandan da bu bölgelere ekstra neler kazandırabilirizin çalışmalarını yürütüyoruz. Ayrıca afet nedeniyle İl Özel İdaresinde meydana gelen kayıpların yerine yenilerini koyabilmek için personel ve ekipman desteği almaya devam ediyoruz. Yeni iş makinesi alımı noktasında gereken ödenek geldi. Ayrıca personel ihtiyacımız da vardır. Bu bağlamda da Sayın Bakanımızdan personel alımı talebinde bulunduk. Bu ihtiyacımız da kabul edildi. 40 kişilik yeni kadro talebimiz kabul edildi. Bir yandan makine ekipman destekleri ile ilgili ihtiyaçlarımızı talep ederken diğer yandan da farklı isteklerimiz de devam ediyor. Devletimizin desteği ile bu süreci hep beraber aşacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Bakanlarımıza Kastamonu halkı adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



“MİLLETİMİZ AFFETMEYECEK”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaşanan tartışmalarına tekrar değinen Ünlü: “Cumhuriyet Bayramımızın 98’inci yılını coşku ile kutlarken komandolarımızın açtığı Cumhurbaşkanımızın açtığı poster birilerini rahatsız etti. Biz bunu CHP zihniyetinde görmeye devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekirken ayrıştırıcı dil kullanmalarını anlamakta zorluk çekiyoruz. Onlar bu durumdan rahatsız olmaya devam etsinler. Milletimizin iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza olan hakareti hem biz affetmeyeceğiz hem de milletimiz affetmeyecek. Bunların bu yaklaşımlarına çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden de tepkiler geldi. Bizim insanımız kim yanında nasıl ne şekilde duracağını iyi biliyor” dedi.

“GAZİ MECLİSE BU TÜR İNSANLAR YAKIŞMIYOR”

Şehit yakını ile İYİ Parti Milletvekili Lütfi Türkkan arasında yaşanan olaya da değinen Başkan Doğan Ünlü: “Ben ona sözde milletvekili diyorum. Bir milletvekiline yakışmayan, şehit yakınına ağza alınmayacak şekilde küfürler savuran bir zihniyeti kınıyoruz. Bu zatın Gazi mecliste bulunmamasını istiyoruz. Gazi meclise bu tür insanlar yakışmıyor. Şehitlerimiz ve bu şehitlerimizin aileleri bizim için değerlidir. Onlar her zaman başımızın tacıdır. Bu millet şehit yakınına küfredenlere gereken cevabı verecektir. Bu konuda İYİ Parti’nin de bir an önce karar alıp, bu zatı milletvekilliğinden ve meclisten göndermesini bekliyoruz. Bu konuda yine CHP sessizliğini koruyor. Sessizliğini korumanın yanında bir taraftan da İYİ Parti’nin yapmadığı sahiplenmeyi de yapmaya çalışıyor. Şehit yakınlarımıza, şehitlerimizin anısına, onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkmak yerine, yapılan bu edepsizliği, hayasızlığı da örtbas etmek ve onlara çıkmak için çaba sarf eden bir CHP zihniyetini görüyoruz. Bunu halkımızda görüyor. Bununla ilgili bizim tavrımız, duruşumuzda belli. Bundan sonraki süreçte de bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu zat toplum içinde nasıl gezeceğini, insanların yüzüne nasıl bakacağını merak ediyoruz. Bırakın milletvekili olmayı, bir Türk vatandaşı olmayı dahi bilmeyen bu zat toplumda nasıl gezecek?” dedi.



“HER ZAMAN ‘HAYIR’ OYU VERDİLER”

Tezkere konusuna da değinen Ünlü; “Ülkemizin Suriye sınırında yıllardır mücadele ettiğimiz terör yapılanması ile ilgili süreçte belli bir noktaya geldik. Türk askerinin varlığı orada devam ediyor. Bu tezkere eğer alınmamış olsaydı, bugün Suriye’deki Türk varlığı, oradaki Mehmetçiğimiz oradan her şeyini alarak, orayı YPG’ye, PYD’ye, PKK’ya teslim edip ülkemize dönmek zorunda kalacaktı. Bu tezkerenin amacı o bölgede oluşacak terör yuvalarını ortadan kaldırmak, sınırımızda oluşacak sıkıntılı süreci ortadan kaldırmaktı. Bu konudaki tavırları da toplumumuzu rahatsız etmiştir. Onlarında HDP ile ortaklığı da bir kez daha tescillenmiş oldu. Hala tezkerenin olmaması için Kılıçdaroğlu bir şeyler söylüyor, hala tezkereye ‘Hayır’ demelerinin iyi olduğundan bahsediyor. Fakat burada şunu görüyoruz; onlar her zamanki gibi ülkemizin hayrına olan, ülkemizin menfaatlerine olan konularda her zaman karşıda durdular, her zaman ‘Hayır’ oyu verdiler. Bizlerse Cumhur İttifakı olarak, AK Parti olarak her zaman milletimizin, ülkemizin bekası, geleceği için olan kararlarda sağduyulu yaklaşık. Hep önemli, geleceğe dönük kararlar aldık. Kararlar almaya da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“KASTAMONU’DA NEYİ YAPTINIZ?”

Doğan Ünlü, TÜGVA ile TÜRGEV konularındaki tartışmalar hakkında da açıklamada bulunarak; “Son zamanlarda TÜGVA ve TÜRGEV üzerinden oyunlar oynanmaya başladı. Gerek bunların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapmış oldukları hukuksuz yurt meselesindeki tavır ve davranışları ilimize yansımış durumda. Burada CHP İl Başkanı gidiyor, TÜRGEV’in yapmış olduğu yurtta fotoğraf çekiniyor, basın açıklaması yapıyor. Bu vakıflarımız milli, manevi değerlerimizle yoğrulmuş gençlerimizi yetiştiren değerli kuruluşlar. Bu kuruluşların varlığından rahatsızlar. Burada yetişen gençlerimiz vatanını, milletini, bayrağını seven gençler. Burada yetişen gençlerimiz bütün geçmiş kültürümüzle bugüne kadar gelen, bize emanet olan değerlerimizi geleceğe taşıyacak bir anlayış içinde yetişen milli ve manevi değerli yoğurulmuş gençlerimiz. Bu kuruluşların olması bunları rahatsız ediyor. Onların böyle bir derdi yok. Milli, manevi değerler gibi, bizim toplumsal değerlerimizle yetişen bir gençlik istemiyorlar. Hatta yetişen bu gençlikten son derece rahatsızlar. Onun için bunlardan rahatsızlıklarını da Kastamonu’da dile getiriyorlar. Bununla ilgili de belediye ‘Bu yurdu biz yapalım’ demişler. Bugüne kadar siz neyi yaptınız? Kastamonu’da neyi yaptınız? Hangi yurdu yaptınız? Hangi ilde hangi üniversiteyi açtınız? Hangi okulu açtınız? CHP zihniyeti bugüne kadar hangi hayırlı bir işe imza attı, bugünden sonra atacak? Bu yurt zaten belli bir noktaya gelmiş. Kamu yararı taşıyan bir vakıf olmasa burayı belediye veremez. Kamu yararı taşıdığı için zaten daha önceki belediyemiz tahsisini yapmış. Bittiğinde de öğrencilerimize hizmet edecek bir bina ve sonunda yine devletimizin olacak bir bina. Burada sanki bir şeyler yapmak istercesine hareket etmeye çalışıyorlar. Bu tamamen tribünlere oynamak. Başka bir şey değil. O yurtla ilgili bir şeyler yaparak kamuoyunu aldatmak yerine, gelin farklı noktalarda yurt yapın. Bugüne kadar hiçbir şey yapmadığınızı biliyoruz. Samimiyetiniz varsa gelin yurt ihtiyacı olan yerlerde yurt yapın. Devletimiz yurtlarımızı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Kredi Yurtlar Kurumumuzu açtık. Öğrencilerimiz dışarı da bırakmadık. Yakın süreçte de tamiri devam eden yurdumuz hizmete alınacak. Tosya’daki KYK yeni binasını kiraladı. Çatalzeytin’de yeni bina başlayacak.

“YURDA BAŞLAYANLAR, BURAYI BİTİRMEYİ BİLİR”

Cide’de görüyoruz, hastane yapmışsız, sen yolunu, suyunu yapamamışsınız. Yapılanı ortada bırakan bir zihniyet, yarım kalan birçok projesi olan zihniyet gelmiş Kastamonu’da yurt tamamlayacak. Siz önce kendi belediyelerinizdeki eksikleri giderin. Kendi yapmış olduğunuz projeleri tamamlayan. Ellerinde 3 tane ilçe var. Bu ilçelerde hangi projeleri üretmişler? Hangi binaları yapmışlar? Bizim yarım kalan bir işimiz yok. Yapılan bütün işler tamamlandı. Bütün kamu binalarımız yeniledik. Burada sadece tribünlere oynamak, oradaki bina üzerinden siyaset üretmek için yapılan bir yönlendirme siyaseti. Samimiyetleri varsa istedikleri noktaya bir yurt yapsınlar. O yurtla ilgili çalışmalar devam ediyor. O yurtla ilgili Diyanet Yurdu olması noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir görüşme var. Süreç devam ediyor. O yurt öyle ya da böyle hayata geçecektir. Bu yurda başlayanlar, burayı bitirmeyi bilir. CHP’ye bunu bırakmaz. Daha önceden belediyelerin öğrencilere verdiği burslar vardı. Bu bursları Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak engellediler. Bunu engelleyen zihniyet burada yurt yapmaya çalışıyorlar. Siz öğrencileri mi düşünüyorsunuz? Sizin düşündüğünüz bir şey yok. Sizin bir eseriniz yok. Tüm eserleri ortaya koyan bir AK Parti hükümeti var. Yaparsa AK Parti yapar. Bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK ORDUMUZU DAHA BÜYÜTEREK DEVAM EDİYORUZ”

Sağlık sistemiyle ilgili CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın meclisteki konuşmalarına değinen Ünlü; “Kovid-19 sürecini normal bir süreç gibi anlamak, anlatmak doğru bir yaklaşım değil. Kovid-19 sürecinde bugünlere kadar geldik. Kimse açıkta kalmadı. Bütün hastalarımıza, ihtiyaç duyulan bütün sağlık hizmetlerin ücretsiz olarak verdik, vermeye devam ediyoruz. Bu süreçte yoğun bir hasta sayısıyla karşı karşıyayız. Hem Korona sürecini yöneten bir sağlık sistemimiz diğer taraftan da diğer hastalarında tedavilerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu kolay bir süreç değil. Hep örnekler verirken, gelişmiş ülkeler üzerinden veriyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığınızda bir göz sırasının 2-3 yıl olduğu gelişmiş Avrupa ülkeleri var. Bugün birçok tedaviyi alamayan Avrupa ülkesini görüyoruz. Biz süreci daha hızlı ve verimli atlamak için çalışmalarımız devam ediyor. 40 bin yeni sağlık çalışanı alımı ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamayı yaptı. Bu süreçte sağlık ordumuzu daha büyüterek devam ediyoruz. Bunlar sadece konuşuyorlar, biz sağlık sistemimizi diğer alanlardaki gibi nasıl geliştiririz, nasıl büyütürüz, nasıl daha iyi hizmet edebiliriz noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Fizik Tedavi Hastanemizin yeniden yapılması, Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yanındaki binaların bir an önce tamamlanması, doktor kadromuzun genişletilmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen süreçte daha iyi noktalara geleceğiz. Sayın Baltacı, geçmiş dönemde genel başkanının, genel müdür olduğu dönemde sağlık sisteminin rezaletini, milletin yaşadığı sıkıntıları, hastane kapılarında çekilen çileleri, ilaç kuyruklarını, o günlerde yaşanan dramları Savaş Ay’ın programlarından izlemesini tavsiye ediyorum. Ondan sonra şu anki sağlık sistemini eleştirmeye kalksın” dedi.

“SANAT OKULU CADDESİ’NDE 44 BİNA RESTORE EDİLDİ”

İlimizdeki yatırımların devam ettiğini söyleyen Doğan Ünlü; “Kültür Bakanlığımızın son dönemde yapmış olduğu sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile ilgili Sanat Okulu Caddesi’nde 44 bina restore edildi. Kaya Mezarlarının restorasyonu ve çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmalar başladı. Bozkurt’taki kütüphanemiz, Abana’daki kütüphanemizin tefrişatı, Pınarbaşı, Azdavay, Küre, Çatalzeytin, Doğanyurt’taki kütüphaneleri, yeni nesil kütüphaneye dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalarda tamamlandı. İhsangazi ve Ağlı ilçelerimize de kütüphane yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Yarın 10 Kasım başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Ünlü; “Şehitlerimize yapılan bu hadsiz, yakışıksız ve edepsiz saldırılarında karşısındayız.  Meral Akşener ‘Kürdistan burası’ diyen kişiye cevap veremedi. Bir taraftan da kendi milletvekili şehit ailesi ve yakınlarına ağza alınmayacak küfürler ediyor. Bu zihniyet milliyetçi bir zihniyet olamaz. Teskere ile ilgili açıktan sormak istiyorum. Teskereye hayır verenler kimler? CHP ve HDP. Kastamonu’da CHP Milletvekili Hasan Baltacı, teskereye hayır oyu verdi mi, verdi. Kastamonu’dan seçilmiş bir milletvekili olarak Kastamonu halkı teskereye hayır oyu versin diye seçtiğini düşünmüyorum. Böyle bir süreçte Kastamonu milletvekili vasfını taşıyan birinin teskereye hayır oyu vermesini Kastamonu’ya açıklamasını bekliyorum” dedi.

“MAKİNALARIMIZ 1 AYA KADAR GELECEK”

İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal ise; “Yaşanan sel felaketinden dolayı yol yapımı ve içme suları ile ilgili programlarımız da aksamalar oldu. Programlarımıza devam etmeye çalışıyoruz. Yama ekiplerimiz ve yol yapım çalışmalarımız başladı. İl Başkanı Doğan Ünlü’nün söylediği gibi sel felaketi sırasında il başkanımızla beraber yapmış olduğumuz istekler neticeyi buldu. 10 milyon TL makine alımı ile ilgili ödeneğimizde geldi. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu gerekli yardımı yaptı. 4 tane daha önceden Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan aldığımız 3 milyon TL miktar vardı, 500 bin TL kendi bütçemizden ekleyerek 5 tane iş makinası siparişi verildi. Makinalarımız 1 aya kadar gelecek. Salgın bütün dünyayı etkilediği için teslimatlar gecike biliyor. Azdavay ilçesine de bir kompresör alımı gerçekleştirdik. Yakın zamanda gelecek ve diğer ilçelerimizde de hizmet verecek. Köylerimizde tahribat çok olduğu için makine kiralanması yoluna gidildi. Kayseri ve Samsun Özel İdarelerimizden makine ve kamyon taleplerimiz oldu. Hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Şantiyelerimizin fiziki durumlarını iyileştirilmesi ile ilgili İl Genel Meclisi’nin bir çalışması var. Lütfi Türkan’ın böyle bir şeye cesaret edebilmesi için bir yerlerden güç alması lazım. Bu gücü ortak oldukları ittifaktan alıyorlar. İttifakın içerisinde inkar etseler de HDP ittifakın içerisinde. Bazıları milliyetçi geçiniyor ama milliyetçiliği nereye kadar gidecek görelim. Bunlar ağız isali olmuş ne dediklerini bilmiyorlar. İnşallah Anadolu il teşkilatları bu tür tavırlardan uzak dururlar. Hele Kastamonu’nun yapısında böyle şeyler mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum