Kastamonu’nun Temmuz ihracatında rekor düşüş!;

Kastamonu’nun Temmuz ihracatında rekor düşüş!

TÜİK verilerine göre; Kastamonu’da ihracat geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 77,8 azaldı....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz Temmuz ayına ait dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TÜİK tarafından verilen bilgiye göre; Kastamonu’da ihracat geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 77,8 azaldı.

2023 yılı Temmuz ayında Kastamonu’dan yapılan ihracat 10 milyon 123 bin dolar olarak açıklandı. Temmuz ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 77,8 azaldığı görüldü.

Kastamonu’nun 2023 yılı Temmuz ayındaki ithalatı ise 14 milyon 155 bin dolar ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50,1 azaldığı görüldü.


DIŞ TİCARET HACMİ 24,3 MİLYON DOLAR OLDU

Temmuz ayındaki ithalat ve ihracat verileri toplanarak hesaplanan dış ticaret hacmi Temmuz ayında 24 milyon 278 bin dolar oldu.

Geçen ay Kastamonu’dan gerçekleşen ihracatın ISIC Rev4 ürün sınıflamasına göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada 4 milyon 295 bin dolar ile “değerli ana metaller ve diğer demir dışı metallerin imalatı” ürün grubu yer aldı. Bu ürün grubunu 2 milyon 611 bin dolar ile “kürk hariç, giyim eşyası imalatı” ürün grubu ve 730 bin dolar ile “bina doğramacılığı ve marangozluk ürünlerinin imalatı” ürün grubu takip etti. Temmuz ayında Kastamonu’dan ISIC Rev4 sınıflamasına göre 40 farklı ürün grubundan ihracat gerçekleşti.

İthalat ise 61 farklı ürün grubunda gerçekleşti. İthalatın ilk üç sırasında 4 milyon 349 bin dolar ile “genel amaçlı diğer makinelerin imalatı” ürün grubu, 2 milyon 401 bin dolar ile “dokuma” ürün grubu ve 1 milyon 583 bin dolar ile “başka yerde sınıflandırılmamış diğer fabrikasyon metal ürünlerin imalatı” ürün grubu yer aldı.

İHRACATTA İSPANYA, İTHALATTA İTALYA İLK SIRADA

Temmuz ayında Kastamonu’dan 50 farklı ülkeye ihracat yapılırken; ilk sırada 3 milyon 21 bin dolar ile İspanya yer aldı. En fazla ihracatın gerçekleştiği ikinci ülke 1 milyon 242 bin dolar ile İtalya olurken üçüncü sırada
898 bin dolar ile Birleşik Krallık (İngiltere) bulunuyor.

Temmuz ayında Kastamonu’ya yapılan ithalatta ise ilk sırada 4 milyon 300 bin dolar ile İtalya yer aldı. İkinci sırada 2 milyon 242 bin dolar ile Çin ve üçüncü sırada 1 milyon 459 bin dolar ile ABD yer aldı. Temmuz ayında Kastamonu’ya 42 farklı ülkeden ithalat gerçekleşti. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum