CHP’den ‘TÜRGEV yurdu’ önerisi;

CHP’den ‘TÜRGEV yurdu’ önerisi

CHP İl Başkanlığı, Kuzeykent’te TÜRGEV’e tahsis edilen ancak yapımı devam etmeyen 300 kişilik kız yurdu için büyükşehir belediyeleri ile beraber yapımının tamamlaması için Kastamonu Belediyesi’ne ortak protokol önerisi sundu...

CHP İl Başkanlığı, Kuzeykent’te TÜRGEV’e tahsis edilen ancak yapımı devam etmeyen 300 kişilik kız yurdu için büyükşehir belediyeleri ile beraber yapımının tamamlaması için Kastamonu Belediyesi’ne ortak protokol önerisi sundu.

Bu kapsamda CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, Belediye Meclis Üyeleri ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’na ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası Erbilgin ve parti yöneticileri, belediye binası önünde Kuzeykent’te bulunan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) tahsis edilen ancak yapımı devam etmeyen 300 kişilik kız yurdu binası hakkında önemli gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

“ORTAK PROTOKOLLERLE BİRÇOK ALANDA HİZMETE HAZIRIZ”

Büyükşehir belediyeleri ile beraber ortak çalışma protokolü yaparak yurt binasının yapımını tamamlamak üzere Belediye Başkanı Vidinlioğlu’na ziyarette bulunduklarını kaydeden CHP İl Başkanı Erbilgin; “Ziyaretimizin amacı; Kuzeykent 1299 ada, 7 parselde bulunan yaklaşık 5750 metrekare üzerinde TÜRGEV’e 25 yıllığına tahsis edilmiş olan bina ile ilgili belediye meclisinde önerge vermiştik. Bu meseleyi kamuoyuna taşıdıktan sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek bu arsanın ve binanın Kastamonu’nun menfaatine ve faydasına nasıl değerlendirebilirizi görüştük. Genel başkanımız, parselle ilgili büyükşehir belediyelerine talimat verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, 5750 m2 üzerine yapılmış olan ve yarım kalmış olan bina inşaatı ile ilgili planlama yapabileceğimizin farkına vardık. Meclis toplantısında da Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ‘sıvasını yapsın, ben oranın yurt olarak işletilmesine izin vereceğim’ davetinde bulunmuştu. Davete riayet ediyoruz. Belediye başkanının ‘sıvasını yapın’ çağrısını sadece sıvasını yapmakla ilgili değil, binanın tamamlanması ve hukuki bir sorun çıkar ise maliyetinin de ilgili vakfa ödenerek Kastamonu Belediyesinin işleteceği bir şekilde kız yurduna dönüştürülmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi elinden geleni yapmaya hazır. Kastamonu Belediyesi ile yapılacak ortak bir protokol ile binanın Kastamonu’ya kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Önerimizi Vidinlioğlu’na ilettik. Muhtemelen önerimizi değerlendirecektir. Bununla ilgili görüşlerini belediye meclisi ve başka zaman paylaşacaktır. Kastamonu’ya faydalı olacak her işte elimizi taşın altına sokmaya, üzerimizdeki bütün yükümlülükleri yerine getirmeye hazırız. Büyükşehir belediyelerimiz ve Kastamonu Belediyesi hazır olduğu sürece ortak protokollerle birçok alanda hizmete hazırız. Umarım bu başlangıç olur. İlgili parsel üzerindeki bina ile Kastamonu Belediyesi cesur bir karar vererek ortak bir protokol yapar. Binanın Kastamonu’ya kazandırılmasında katkı sunmuş oluruz. Biz üzerimize düşeni yaptık önerimizi getirdik. Binanın inşaat halinden çıkarılıp Kastamonululara kazandırılması gerekiyor. Bütün Kastamonu’ya hayırlı olacak bir kararın çıkacağını tahmin ediyorum” diye konuştu. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum