Nahçıvan ile Iğdır arasında ekonomik köprü kuruluyor;

Nahçıvan ile Iğdır arasında ekonomik köprü kuruluyor

Azerbaycan ve Nahçıvan da faaliyet gösteren iki holding yöneticileri iş seyahati için Iğdır'a geldi....

Azerbaycan ve Nahçıvan da faaliyet gösteren iki holding yöneticileri iş seyahati için Iğdır'a geldi. Nahcivan ile Iğdır arasındaki ekonomik ilişkiler genişliyor. Himal Holding yöneticilerinden Iğdır Ticaret odasına ziyaret gerçekleştirdi.

Azerbaycan ve Nahçıvan’da kurulu olan Himal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Elesgerov, Azerbaycan'daki Okuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Okuklu, Iğdır Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Kamil Arslan ile görüştü.


Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen İş toplantısında, Himal Holding başkanı Hacı Elesgerov,”Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde son aylarda büyük gelişmeler yaşanıyor. Nahçıvan’a Türkiye’deki özellikle Iğdır’da ki iş insanlarını yatırım yapmaya davet ediyorum. Nahçıvan’da 4 hektarlık alanı fabrikalar, üretim merkezleri kurmak için tahsis edildi. Tekstil firmaları buraya yatırım yapabilirler. 5 yıl boyunca sıfır vergi ödenecektir. Elde edilen ürünler belli şirketlere iç piyasaya satılacaktır.”dedi.

Okuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Okuklu da “Yıllardır Azerbaycan’da iş yapıyorum. Nahçıvan’da yapılacak olan her yatırım devlet güvencesindedir.  Bu bir fırsattır. Değerlendirmemiz lazım Iğdır’da ki iş adamlarını Nahçıvan’a yatırım yapmaya davet ediyoruz. Sınır ticaretinin gelişmesi lazım. Bugün sayın vekilimiz Cantürk Alagöz ile de görüşerek kendisini Nahçıvan’a davet edeceğiz. İki devlet, bir millet olmanın gereği neyse yapmalıyız” şeklinde konuştu.


Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan da, “Bizler iki devlet bir milletiz. Nahçıvan’ın kalkınması için ne gerekirse yapmaya hazırız. Yatırım için cazip imkânlar var Iğdır OSB de her türlü fabrikada üretim vardır. Tekstil fabrikalarının sayısı da her geçen gün artıyor. Teklifinizi iş insanlarımıza anlatacağız. İnşallah güzel gelişmeler olur. Vergilerde düzenleme olursa Azerbaycan’a daha çok yatırımcı yatırım yapar. İş insanı gelir.”dedi.

Ticaret Odası'nda ki toplantıya Himal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Elesgerov, Azerbaycan'daki Okuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Okuklu, Iğdır Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Kamil Arslan, yönetim kurulu üyesi AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Artantaş, Genel Sekreter Gökçen Turan, iş insanı Kasım Birge, Muhammet Kalkan, Gökhan Akaras, Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Başkan Yardımcısı Gazeteci Özkan Aydın, Iğdır Azerbaycan Kültür Evi Başkanı Ziya Zakir Acar katıldı.

Toplantıda, ulaşım, lojistik, tekstil, gıda laboratuvarları, maden suyu satışı ve diğer alanlarda işbirliği beklentileri vurgulandı. Ziyaretçiler, işbirliği fırsatlarından, üstlenilen projelerden ve ticaret döngüsünü artırmak için yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bir sonraki iş toplantısının Nahcıvan'da yapılması kararlaştırıldı.


Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum