Kastamonulu sporculardan Başkan Şampiyonası’nda büyük başarı;

Kastamonulu sporculardan Başkan Şampiyonası’nda büyük başarı

Kastamonulu sporcular, 6. Wushu Kung Fu Balkan Şampiyonası’nda 7 Balkan şampiyonluğu, 1 ikincilik ve 1’de üçüncülük elde etti....

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 17 ülkeden 1125 sporcunun katılımıyla 6. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası düzenlendi. Kastamonulu sporcular, 6. Wushu Kung Fu Balkan Şampiyonası’nda 7 Balkan şampiyonluğu, 1 ikincilik ve 1’de üçüncülük elde etti.

Şampiyonaya katılan 17 ülke sporcuları açılış seremonisinde ülkelerinin bayraklarıyla geçiş yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak açıklamalarda bulundu. Çocukların geleceği için spora önem verdiklerini belirten Müdür Ak, ahlaklı gençlik yetişmesi için tüm imkanları kullandıklarını söyledi.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz de, şampiyonanın 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlendiğini, 15 Temmuz'un ve 15 Temmuz şehitlerinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.


ELDE EDİLEN BAŞARILAR

Şampiyonada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kastamonu Belediyespor antrenörü Emrah Şahanoğlu’nun kontrolünde giren sporculardan Berkay Ozan Şahin büyükler 60 kiloda ve Türk takımını temsilen katıldığı müsabakalarda, Asuman Çığlıoğlu büyükler 65 kiloda, Hüseyin Eren Küçükoğlu gençler 56 kiloda, Şevket Arslan gençler 60 kiloda altın madalya kazanarak Balkan Şampiyonu oldu. Yine Şahanoğlu’nun sporcularından İrem Ekiz ise gençler 52 kiloda Balkan ikincisi oldu.Ayrıca şampiyonada Azerbaycan Milli Takımı antrenörü olarak görev yapan Eldar Elizade eşliğinde yer alan Yağmur Nur Canbaz 48 kilo sanda ve Şevval Ersaka 45 kilo sanda altın madalya kazanarak ilimize Balkan Şampiyonluğu kazandırdı. Asrın Fırat Yaman ise Balkan üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. 

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum