Kastamonu muhteşem sergisiyle İstanbul'da;

Kastamonu muhteşem sergisiyle İstanbul'da

Kastamonu’nun Cumhuriyet arşivi ve şapka koleksiyonu, 17 Ağustos-1 Eylül arasında Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi - Sarıyer Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek Bir Liman Bir Han Bir Devrim Sergisinde İstanbullularla buluşacak....

Doğal, kültürel ve tarihsel değerleriyle Kastamonu’nun ulusal ve uluslararası ölçekte daha iyi tanıtılması için çalışan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKİ), İstanbul’daki kültür-sanat etkinliklerine bir yenisini Sarıyer’de ekliyor. Cumhuriyetin 100. yılını kutlama etkinliklerine katkı sunmayı amaçlayan Bir Liman Bir Han Bir Devrim adlı serginin açılışı 17 Ağustos Perşembe günü Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve DMKİ Başkanı Zeynep Esen tarafından yapılacak. 

Küratörlüğü İsmail Aziz Karahan ve Dr. Murat Karasalihoğlu ve etkinlik tasarımı Cubis Art tarafından yapılan sergi, Kastamonu ve İnebolu’nun yakın tarihimizde oynadığı önemli rolü anlatmak üzere kurgulandı. Türk Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında kilit rol oynayan İnebolu Limanı ve Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu ile Atatürk’ün 1925 yılında gerçekleştirdiği Şapka ve Kıyafet İnkılabına ev sahipliği yapan Kastamonu, genç Türkiye’nin çağdaşlaşmasında öncü yer edinmişti. Kastamonulu kadınların ve yöre halkının 1925 sonrasında kullandığı Türk çağdaşlaşma hareketinin ema mmneti olan şapkalar bugün Kastamonu’daki Şapka Müzesi’nde sergileniyor.

DMKİ Başkanı Zeynep Esen, kamu ve özel koleksiyonlardan arşiv nitelikli bilgi ve orjinal belgeler ile Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’ne ait şapka koleksiyonunun İstanbullularla buluşmasını sağlayacak etkinliğe ev sahipliği yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile destekleri için Kastamonu Valiliğine ve etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, İstanbul'luları 1 Eylül tarihine kadar Sarıyer Belediyesi’nin Maslak’taki Ana Hizmet Binası’nda açık olacak sergiyi ziyarete davet etti.

Anadolu’dan İstanbul’a kurulan kültür köprülerinden biri olarak gördükleri bu serginin, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinliklerine anlamlı bir katkı yaptığını söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi’nin bu tür çalışmalarla önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum