Emekliye zam Ekim'de...;

Emekliye zam Ekim'de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yılbaşını söylese de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a talimat verdiği öğrenildi....

Temmuz 2023’te yapılan zam oranı emeklileri memnun etmemişti. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan yılbaşını söylese de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a talimat verdiği öğrenildi. Haberi Bakan Işıkhan bizzat açıklarken, emekli maaşı zammı için ek iyileştirmede Meclis’in açılış tarihi olan Ekim ayı işaret edildi. Çalışmaların başladığını dile getiren Bakan Işıkhan, “Söz verdik. Meclis açılır açılmaz gereken yapılacak” dedi. Ocak 2024 içinse ilk hesaplar şimdiden yapıldı.

Emekli maaşı zammı Temmuz 2023 için enflasyon artışına ek olarak refah payı ile yüzde 25 olarak kesinleşmişti. En düşük emekli maaşı 7500 TL’de kaldı. Zam ise kök aylık üzerinden hesaplanınca milyonlarca kişinin emekli aylığına yansıyan artış 100-200 lira seviyelerinde kaldı. Bu durumdan memnun olmayan emekliler, memurlara yapılan 8077 liralık seyyanen zammın kendilerine de yansıtılmasını talep ediyor. 

Kaynak: Mynet

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum