A Milliler, Kosova'yı devirdi;

A Milliler, Kosova'yı devirdi

2023 Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Hentbol Takımımız, ilk maçında Kosova'yı 25-23 mağlup etti...

2023 Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Hentbol Takımımız, ilk maçında Kosova'yı 25-23 mağlup etti.

Belçika, Yunanistan ve Kosova ile 1'inci grupta yer alan milliler, ilk maçında Kosova Milli Takımı ile karşı karşıya geldi.  Milli takımımız, mücadeleye Coşkun Göktepe, Yakup Yaşar Simsar, Yiğit Eröz, Özgür Sarak, Onur Ersin, Alp Eren Pektaş, Mehmet Demirezen ilk 7’si ile başladı. Maça hızlı ve etkili başlayan milliler, 6. dakikayı 5-2 önde geçti. 15. dakikayı da 4 sayılık farkla 10-6 üstünlükle tamamlayan millilerimiz, ilk yarıyı 15-14 önde kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Millilerimiz, Görkem’in peş peşe golleriyle farkı açtı. Oyundan kopmayan Kosova farkı eritmeye çalışsa da, Millilerimiz buna izin vermedi ve maçı 25-23 kazandı.

ŞENTÜRK: "İYİ BİR GALİBİYET ALDIK"

A Milli Takım Başantrenörü İlker Şentürk, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Galibiyet için çok mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Aslında ilk 20 dakikada sahada istediklerimizi yaptık. Özellikle orta göbekteki savunmada yaşadığımız sıkıntı oyunun buraya gelmesine sebep oldu. İyi savunma yaparak maçta farkı açarak iyi bir galibiyet aldık. Yunanistan maçı da başa baş geçecek görünüyor. İki takım da birbirini tanıyor. Kosova maçını geride bıraktık ve Yunanistan maçına hazırlanacağız.”

KILIÇ: "İLK HAFTAMIZDA GELEN BU GALİBİYET İÇİN TEŞEKKÜRLER"

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun yeni başkanı Uğur Kılıç, maçı yeni oluşturduğu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte izledi. A Milli Erkek Hentbol takımının galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşmada takıma tribünden destek veren yeni başkan Uğur Kılıç, “Göreve geldikten sonraki ilk haftamızda gelen bu galibiyet ve gurur için; bize bu gururu yaşatan sporcularımıza, teknik heyetimize ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyoruz” dedi.

BİR SONRAKİ RANDEVU YUNANİSTAN İLE

Millilerimiz 7 Kasım Pazar günü Yunanistan ile oynayacağı grubundaki ikinci maç için Girit Adası’na seyahat edecek. Heraklion Sports Arena Aorakia’da oynanacak karşılaşma saat 18.00’de başlayacak. Karşılaşma TRT Spor Yıldız kanalından da canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum