KUZKA'dan öğretmenlere kodlama eğitimi;

KUZKA'dan öğretmenlere kodlama eğitimi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta görevli okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine yönelik düzenlenen “Teknoloji Girişimciliği Temel Kodlama Yetkinlikleri Eğitim Atölyesi” başladı...

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta görevli okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine yönelik düzenlenen “Teknoloji Girişimciliği Temel Kodlama Yetkinlikleri Eğitim Atölyesi” başladı.

EĞİTİMLERDEN 140 ÖĞRETMEN FAYDALANACAK

KUZKA tarafından TR82 Bölgesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenen online atölye çalışmalarıyla öğretmenlerin teknoloji girişimciliği alanında bilgilerini artırmak ve öğrencilerin teknoloji girişimciliği alanında eğitimlerine destek sağlanması amaçlanıyor. Eğitimlere, Kastamonu, Çankırı ve Sinop İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda görev yapan toplam 140 öğretmen katılıyor. Eğitimlerden okul öncesi ve ilkokul düzeyinde 40’ar, ortaokul düzeyinde ise 60 öğretmen faydalanacak. Atölye çalışmalarında öğretmenlere algoritma mantığı, blok tabanlı programlama ve simülasyon konularında eğitimler verilecek.

EĞİTİMLER BİLGİSAYAR VE TABLET ÜZERİNDEN ONLİNE YAPILACAK

Eğitimlerin okul öncesi (anaokulları) grubunda, öğretmenlerin Algoritma ve ScratchJr. programlarının kullanımı eğitimi için bilgisayar veya tabletle, ilkokullarda Algoritma, MaKeyMaKey ve Scratch programları kullanımı eğitimi için bilgisayarla, ortaokullarda Algoritma, Scratchve Arduino programlarının kullanımı eğitimi için bilgisayar ile online bağlanarak katılmaları gerektiği belirtildi.

YAYGINLAŞTIRMA EĞİTİMLERİ DÜZENLENECEK

Eğitimler tamamlandıktan sonra eğitimleri alan öğretmenler kendi okullarında veya yakın çevre okullardaki diğer öğretmenlere aldıkları eğitimi anlatacak. Ayrıca, Teknoloji Girişimciliği Temel Kodlama Eğitimleri sayesinde eğitim alan tüm öğretmenler, dersine girdiği öğrencilere uygulama eğitimi de verecek. Böylece yıl sonuna kadar Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde tüm kademelerde birçok öğrencinin temel kodlama eğitimleri ile ilgili çalışma yapması sağlanacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum